Oslo Børs: Nedgang i vente. Særnorsk renteheving et faktum

Norges Bank satte i går opp styringsrenten med 0,25 prosentenheter, til 1,5 prosent. Hvorvidt denne særnorske rentehevingen var en klok beslutning eller ikke, vil vise seg. Gitt at farten i verdensøkonomien har avtatt måned for måned det siste året, er det bare et tidsspørsmål før norsk økonomi vil bli innhentet av realitetene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1]%.

Vi, sammen med Norges Bank, krysser fingrene for høyere aksjekurser

Norges Bank satte i går opp styringsrenten med 0,25 prosentenheter, til 1,5 prosent. Hvorvidt denne særnorske rentehevingen var en klok beslutning eller ikke, vil vise seg. Gitt at farten i verdensøkonomien har avtatt måned for måned det siste året, er det bare et tidsspørsmål før norsk økonomi vil bli innhentet av realitetene. Tidligere sentralbanksjef i USA, Alan Greenspan, uttalte nylig i et intervju med CNBC at de fleste undervurderer linken mellom underliggende økonomisk vekst og utviklingen i aksjemarkedet (formueeffekten). Han forklarte i intervjuet at en ti prosents oppgang i S&P 500 gir en prosent vekst i økonomien. Mao. den underliggende veksten i økonomien, både i USA, Norge og resten av verden, mer eller mindre er prisgitt den siste tids kraftige oppgang i aksjekursene. Mao. vi, sammen med Norges Bank, krysser derfor fingrene for stadig høyere aksjekurser fremover.

Hør denne ukens episode av #pengepodden: Oljefondets konferanse & droneangrep i Saudi-Arabia.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer