Oslo Børs: Nedgang i vente. Økte smittetall preger investorenes psyke.

Det så lenge bra ut på de amerikanske børsene, men økt salgspress i sluttminuttene gjorde at de fleste aksjer endte kraftig ned. Usikkerheten blant investorene har blitt større de seneste dagene, både i USA, men også i resten av verden

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,5%, eller innenfor intervallet [-1,7, -1,3]%. MOWI, TGS i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -2 prosent i snitt tirsdag.

Det så lenge bra ut på de amerikanske børsene, men økt salgspress i sluttminuttene gjorde at de fleste aksjer endte kraftig ned. Usikkerheten blant investorene har blitt større de seneste dagene, både i USA, men også i resten av verden.

Usikkerheten skyldes at smitte -og dødstallene har økt noe som en følge av den pågående gjenåpningen av verdensøkonomien. I tillegg har det skjedd lite på den medisinske fronten den siste uken. Når det er sagt, det er naturlig å anta at vi, for hver dag som går, kommer stadig nærmere en effektiv behandlingsform mot Covid-19 viruset.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,5 prosent i natt.

Det endte relativt retningsløst på børsene i Asia onsdag. Meldinger om økte smittetall både i Kina og Sør Korea gjorde at mange valgte å holde seg på sidelinjen gjennom dagen. De ferskeste makrotallene har også vist økt svekkelse, dog dette er naturlig gitt at disse stort sett måler det som allerede har skjedd (de er bakoverskuende).

Makrotallene for 2. kvartal, som vi nå er inne i, er ventet å bli enda svakere enn de fra 1. kvartal. Uansett, så ligger det litt i kortene at verdensøkonomiens gjeninnhenting kan dra mer ut i tid enn tidligere antatt. Først når alle land er tilbake i normal drift vil verdensøkonomien kunne fyre på alle sylindre.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 29,4 dollar per fat, ned -2,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,15, mens 30-års renten i USA ligger på 1,35 prosent.

Oljeprisen, som på mange måter er en temperaturmåler på aktiviteten i verdensøkonomien, har svekket seg det siste halve døgnet. I tillegg ble det sluppet tall i går, som viste at oljelagrene i USA steg mer enn ventet i forrige uke.

Mandagens melding om at Saudi Arabia mfl. vil kutte produksjonen ytterligere kan tenkes å ha hindret oljeprisen i å falle mer.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Bred børsoppgang. Sjømat -og bankaksjer dro lasset

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Marius Andersen
Marius Andersen
13.05.2020 08:16

Ingen ord om Mowi sine tall?

Attha Jinlakan
Attha Jinlakan
13.05.2020 09:07

Synes at det er alt for stor optimisme i markedet. Forventer du et nytt fall, eller er vi forbi det verste?