Oslo Børs: Nedgang i vente. Økte smittetall bekymrer investorene.

Smittetallene i USA fortsetter å øke i takt med gjenåpningen av økonomien. Investorene svarte med å sende aksjemarkedet ned. Trenden er for øvrig lik rundt om i verden, dog USA alene står for 1/4 av alle smittetilfellene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt i går kveld.

Smittetallene i USA fortsetter å øke i takt med gjenåpningen av økonomien. Investorene svarte med å sende aksjemarkedet ned. Trenden er for øvrig lik rundt om i verden, dog USA alene står for 1/4 av alle smittetilfellene.

Cruisegigantene Norwegian Cruise Line (-8,4%), Royal Caribbean Cruises (-7,2%) og Carnival Corp (-6,5%) toppet taperlistene i går. Bank -og oljeaksjer falt også tilbake.

NASDAQ indeksen gikk for øvrig motstrøms, godt hjulpet av gamingselskapene Activision Blizzard (+3,5%), Take Two Interactive (+2,4%) og Electronic Arts (+1,9%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og KOSPI) endte ned -0,3 prosent i snitt i natt.

Børsutviklingen i Asia i torsdag, ble mer eller mindre et speilbilde av den vi så i USA onsdag. Den jevne investor er bekymret for økningen i antall smittetilfeller. Kinesiske myndigheter har også måtte skjerpe tiltakene i enkelte deler av landet den senere tid.

Når det er sagt, det har hele tiden vært ventet at en ny smittebølge vil skylle over verden i gjenåpningsfasen av de største økonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,5 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,52, mens 30-års renten i USA ligger på 1,49 prosent.

Oljeprisen er svært sensitiv til endringer i globale vekstimpulser. Federal Reserve (den amerikanske sentralbanken) signaliserte i forrige uke at veksten i USA forventes å bli på fem prosent i 2021 og minus 6,5 prosent i 2020. Skulle smittetallene løpe løpsk vil disse prognosene mest sansynlig nedjusteres, noe som naturlig nok vil påvirke oljeetterspørselen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer