Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Nedgang i vente. Norwegian i fokus etter at SAS fikk statlig hjelp i går

Investorene i regionen, utenom de kinesiske, fortsatte å selge seg ned i aksjer onsdag. Usikkerheten i tilknytning til Covid-19 situasjonen er stor.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -4,6%, eller innenfor intervallet [-5,1, -4,2]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 5,8 prosent i snitt tirsdag.

Samtidig som store deler av verden nå stenges ned for å begrense smitteomfanget av Covid-19 viruset, lanserer “alle” land gigantiske stimulansepakker. USA intet unntak. Dette ga positive utslag på verdens børser tirsdag.

Når det er sagt, selskaper som har en forretningsmodell bygget på netthandel, deriblant Amazon, samt selskaper som jobber med å utvikle potensielle medisiner mot Covid-19, steg mest i gårsdagens handel.

Det kan for øvrig godt tenkes at vi mennesker vil endre våre handle -og reisevaner etter at Covid-19 situasjonen er over (hør mer om våre tanker rundt dette i ukens episode av #pengepodden – se egen link til denne episoden lengre lengre ned i innlegget).

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -3,7 prosent i natt.

Investorene i regionen, utenom de kinesiske, fortsatte å selge seg ned i aksjer onsdag. Usikkerheten i tilknytning til Covid-19 situasjonen er stor. Videre, verdensøkonomien vil etter alt å dømme gå inn i resesjonsmodus (negativ vekst i to, eller flere kvartaler på rad) som en følge av den styrte globale stillstanden.

Når det er sagt, det er viktig å være klar over at aksjemarkedene er ledende indikator. Det betyr at aksjemarkedene mest sannsynlig vil bunne ut lenge før makrotallene (herav. veksttallene) viser tegn til bedring.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28,3 dollar per fat, ned -6 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,55, mens 30-års renten i USA ligger på 1,69 prosent.

Den pågående oljepriskrigen, samt den midlertidige nedstengningen av verdensøkonomien preger oljemarkedet. Irak, OPECs 2. største oljeprodusent har nylig ytret ønske om nytt OPEC-møte for å løse uoverensstemmelsen blant oljeprodusentene.

Irak er for øvrig en av de oljeproduserende landene i verden som er mest avhengig av oljeindustrien. Dvs. landet har få andre industrier å støtte seg på.

Lyttetips: Ny episode av #pengepodden ute nå!

Bonusepisode: Oljepris, sentralbankenes funksjon & verdens aksjemarkeder

Slik gikk det på Oslo Børs tirsdag

Kommentar: Oppgang etter gårsdagens historisk fall på Wall Street. Bankaksjene derimot, falt videre

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer