Oslo Børs: Nedgang i vente, men usikkerheten er stor. Sentralbankene er ventet å hjelpe markedet også denne uken

Den pågående oljepriskrigen, initiert av Saudi Arabia og Russland, ser ut til å fortsette med full styrke, tross forrige ukes meldinger/rykter om at partene snakker sammen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-1, -0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -3,7 prosent i snitt fredag.

De færreste investorer ønsket å “gamble” på positive nyheter gjennom helgen derfor ble salgspresset ekstra stort. Tilsvarende situasjon hadde vi forrige fredag også.

Når det er sagt, børsene steg over ti prosent gjennom uken, godt hjulpet av sentralbankens støttekjøp i obligasjonsmarkedet. Det er for øvrig naturlig å anta at volatiliteten vi har sett den senere tid vil fortsette fremover.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1 prosent i natt.

Smitte -og dødstallene knyttet til Covid-19 viruset har fortsatte å stige gjennom helgen, noe som satte sitt preg på børsene i Asia mandag. Smittetoppen i Europa og USA er ikke ventet å nåes med det første, derfor ligger det i kortene at de tallene vil fortsette å stige i dagene som kommer.

Spørsmålet for verdens investorer er om stimulansetiltakene som er igangsatt er kraftige nok for å hindre videre fall på børsene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 23,6 dollar per fat, ned -5,4 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,52, mens 30-års renten i USA ligger på 1,26 prosent.

Den pågående oljepriskrigen, initiert av Saudi Arabia og Russland, ser ut til å fortsette med full styrke, tross forrige ukes meldinger/rykter om at partene snakker sammen. I April måned er oljeproduksjonen, spesielt fra Saudi Arabia og UAE ventet å stige kraftig

Lesetips

Bør du velge et valutasikret fond?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer