Oslo Børs: Nedgang i vente. Investorer frykter at handelskrigen mellom USA og Kina vil blusse opp igjen

Det var få positive spor å følge i Asia fredag. I likhet med sine amerikanske kollegaer valgte investorene i regionen å redusere sin eksponering mot aksjemarkedet pga. frykt for at handelskrigen mellom USA og Kina skal blusse opp igjen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,4%, eller innenfor intervallet [-1,7, -1,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,7 prosent i snitt torsdag.

Økt politisk spenning mellom USA og Kina gjorde investorene nervøse torsdag. Trump skylder på Kina for at Covid-19 viruset klarte å spre seg verden over og nå ønsker han å hindre kinesiske selskaper å noteres på de amerikanske børsene. Kina har på sin side svart med trusler om store gjengjeldelser dersom sanksjoner skulle innføres.

Denne retorikken ligner veldig på den vi hadde når handelskrigen mellom landene stod på som verst i 2018 og 2019. Det er for øvrig naturlig å anta at Trump gjør det han kan for å posisjonere seg før presidentvalget i November. Mao. er det for tidlig å trekke konklusjoner knyttet til de siste dagers økte spenningsnivå mellom landene.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -4 prosent i natt.

Det var få positive spor å følge i Asia fredag. I likhet med sine amerikanske kollegaer valgte investorene i regionen å redusere sin eksponering mot aksjemarkedet pga. frykt for at handelskrigen mellom USA og Kina skal blusse opp igjen.

I tillegg til dette ønsker Kina nå å endre lovgivningen for å skaffe seg økt kontroll overfor Hong-Kong. Kina/Hong-Kong situasjonen preget for øvrig mye av fjoråret også, dog etter enorme protester, samt internasjonalt press måtte Kina gjøre retrett.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 33,9 dollar per fat, ned -5,8 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,05, mens 30-års renten i USA ligger på 1,35 prosent.

Brent oljen har vært handlet over 36 dollar per fat denne uken, men økte geopolitiske spenninger har sendt denne tilbake til lave 34-tallet. Mao. er det ingen drahjelp å få fra oljeprisen i dag. Tvert i mot må vi forvente at de fleste oljerelaterte selskapene vil falle i åpningsminuttene.

Ny episode av #Pengepodden ute!

#pengepodden – High yield-krakket og Norwegians restrukturering

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Olje -og sjømataksjene dro børsen videre opp

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer