Oslo Børs: Nedgang i vente. Investorene frykter smittebølge nr. 2

Smittetallene har begynt å stige igjen verden over, noe som bekymrer mange investorer. Når det er sagt, det var forventet at en smittebølge nr. 2 ville komme i kjølvannet av at verdensøkonomien skulle gjenåpnes

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -2,1%, eller innenfor intervallet [-2,4, -1,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt fredag.

Selv om børsene i USA steg fredag, endte indeksene ned mellom to og fem prosent for uken som helhet. Investorene i USA, samt resten av verden, har blitt mer skeptiske etter at en rekke børsindekser har hentet inn mye av det tapte fra tidligere i år, uten at en effektiv behandlingsform for Covid-19 viruset er på plass. Mao. er det naturlig å anta at volatiliteten i finansmarkedene vil opprettholdes fremover.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og KOSPI) endte ned -2 prosent i snitt mandag.

Smittetallene har begynt å stige igjen verden over, noe som bekymrer mange investorer. Når det er sagt, det var forventet at en smittebølge nr. 2 ville komme i kjølvannet av at verdensøkonomien skulle gjenåpnes.

Det store spørsmålet er hvorvidt denne “bølgen” vil være håndterlig eller ikke. Enn så lenge ligger det ikke i kortene med ny nedstegningen av verdensøkonomien.

India er for øvrig det landet som som sliter mest med Covid-19 viruset. Landet som er verdens nest mest folkerike, ble truffet senere enn de fleste av viruset. Inda er i motsetning til Kina, vesentlig mindre eksponert for global handel. Dvs. det kan godt tenkes at dette er årsaken til den senere spredningen av Covid-19.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 37,5 dollar per fat, ned -3,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,72, mens 30-års renten i USA ligger på 1,4 prosent.

Oljeprisen har løftet seg betydelig fra nivåene i mars (da Covid-19 viruset herjet som verst). Nå frykter investorene at smittebølge nr. to vil redusere oljeetterspørselen ytterligere, i alle fall på kort sikt.

På den annen side har verdens oljeprodusenter nettopp forlenget kuttavtalen seg i mellom for å balansere markedet. Mao. skulle etterspørselen svikte ytterligere vil produsentene mest sannsynlig fortsette å samarbeidet utover høsten.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Børskrasj torsdag. Oppgang fredag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer