Oslo Børs: Nedgang i vente. Handelskrigen intensiveres

En rekke meldinger fra Trump i går kveld, der han bl.a. varslet en ny runde med tollskjerpelser ovenfor Kina fra og med september, sendte børsene i USA, sammen med de lange rentene, kraftig ned. Varselet om økte tollsatser kom overraskende på “alle” sett i lys av at landene nylig har gjenopptatt forhandlingene etter at de ble enige om “våpenhvile” under G-20 møte i sommer.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,3, -1]%.

Trump varsler nye tollskjerpelser. Handelskrigen intensiveres

En rekke meldinger fra Trump i går kveld, der han bl.a. varslet en ny runde med tollskjerpelser ovenfor Kina fra og med 1. september, sendte børsene i USA, sammen med de lange rentene, kraftig ned. Varselet om økte tollsatser kom overraskende på “alle” sett i lys av at landene nylig har gjenopptatt forhandlingene etter enighet om “våpenhvile” under G-20 møte tidligere i sommer. Trump hevder for øvrig at samtalene mellom partene har vært gode, men at Kina ikke har innfridd løfte fra G-20 møte om å øke importen av amerikanske jordbruksprodukter, deriblant soyabønner.

Asia kraftig ned fredag

De asiatiske børsene endte, i likhet med de amerikanske, kraftig ned fredag. Mao. må vi belage oss på børsfall i Europa i dag, inkludert i Norge. Oljeprisen, som er svært sensitiv til utviklingen i verdensøkonomien, er ned ca. 3 % fra gårsdagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer