Oslo Børs: Nedgang i vente. Gevinstsikring sendte børsene i USA og Asia ned hhv. i går kveld og i natt

Det så lenge ut til å bli en god dag på Wall Street tirsdag, men stemningen blant investorene snudde brått en time før stengetid. Meldinger om manglende fremskritt i forhandlingene om en ny krisepakke kan tenkes å ha trigget gårsdagens børsfall

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,5]%. En rekke sparebanker leverer tall for 2. kvartal i dag, det samme gjør Hexagon og PEXIP

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Det så lenge ut til å bli en god dag på Wall Street tirsdag, men stemningen blant investorene snudde brått en time før stengetid. Meldinger om manglende fremskritt i forhandlingene om en ny krisepakke kan tenkes å ha trigget gårsdagens børsfall. Smittetallene i landet derimot, er fremdeles høye men fallende, noe som isolert sett er positivt.

Bankkjempen JPMorgan (+3,2%) ledet an blant selskapene som ingår i Dow Jones indeksen, mens Apple (-3%), Walgreens Boots Alliance (-2,4%) og Microsoft (-2,3%) toppet taperlisten i samme indeks.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,7 prosent i snitt i natt.

Gårsdagens fall på Wall Street smittet over på de asiatiske børsene onsdag. Når det er sagt, utviklingen på verdens børser har vært sterk den senere tid, derfor kan det tenkes at mange investorer benyttet dagen til å sikre gevinster.

Fremdeles er det COVID-19 situasjonen som topper nyhetsoverskriftene gitt at smittetallene øker flere steder rundt om i verden.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,7 dollar per fat, ned -1,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,03, mens 30-års renten i USA ligger på 1,34 prosent.

Oljeprisen har i likhet med verdens aksjemarkeder, falt noe tilbake det siste halve døgnet. Det er naturlig å anta at de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs vil tynges av dette i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Ferske tall fra det amerikanske petroleums instituttet viste nytt oljelagertrekk i USA i forrige uke. Lagrene falt med 4 millioner fat, mot et ventet fall på 2,9 millioner. Lagertrekk er for øvrig positivt for oljeprisen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer