Oslo Børs: Nedgang i vente. “Alle” venter nå på kveldens rentemøte i USA

De asiatiske børsene ex. Kina, falt onsdag. Investorene i regionen venter nå på utfallet av kveldens rentemøte i USA. Gitt kraftig økning i smitte i USA siden forrige rentemøte så ligger det i kortene at renten vil holdes på null lengre enn tidligere varslet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,5, 0]%. Subsea 7, General Electric, General Motors, Boeing i fokus (resultater)

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Svake resultater fra to giganter, Restaurantkjempen McDonald’s (-2,5%) og industrikonsernet 3M (-4,8%), sendte de amerikanske børsene ned tirsdag. McDonald’s hadde vesentlig færre besøkende i Q2 enn ventet og selskaper melder nå om usikkerhet også fremover. 3M opplevde sviktende aktivitet innenfor transport og helserelaterte produkter.

Kaffeselskapet Starbucks (+5,7%) leverte også svake tall for Q2, men de kunne samtidig melde om positive utsikter. De positive utsiktene fra Starbucks kan være en indikasjon på økt aktivitet i økonomien, gitt at flere folk er på farten.

I dag slipper flere kjente selskaper sine tall, deriblant; Boeing, General Electric, General Motors og Qualcomm. Her hjemme er det kun Subsea 7 av de store, som skal i ilden.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,2 prosent i snitt i natt.

De asiatiske børsene ex. Kina, falt onsdag. Investorene i regionen venter nå på utfallet av kveldens rentemøte i USA. Gitt kraftig økning i smitte i USA siden forrige rentemøte så ligger det i kortene at renten vil holdes på null lengre enn tidligere varslet.

Dollaren har for øvrig svekket seg betydelig den senere tid, noe som er i tråd med en lav rentebane lengre frem i tid. Når det er sagt, en svekket dollar er positivt for resten av verden som har mye gjeld nominert i dollar.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, uendret 0 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,11, mens 30-års renten i USA ligger på 1,22 prosent.

Oljeprisen har stått på stedet hvil de siste ukene, siste døgnet intet unntak. Etterspørselsbildet har for øvrig bedret seg noe, men på grunn av tilsvarende produksjonsøkning fra OPEC+ så holdes prisen i sjakk. Det er naturlig å anta at dagens rentebeslutning fra FED vil ha innvirkning på oljemarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer