Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Kraftig oppgang i vente. Nye tiltak fra FED satte “fyr” på Wall Street i går kveld.

Frykt for en ny global smittebølge preget verdens børser i går, inkludert de amerikanske. Stemningen snudde for øvrig i løpet av dagen etter at sentralbanken (FED) varslet at de vil utvide sitt tilbakekjøpsprogram til å gjelde enkeltpapirer i obligasjonsmarkedet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 3%, eller innenfor intervallet [2,8, 3,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt mandag.

Frykt for en ny global smittebølge preget verdens børser i går, inkludert de amerikanske. Stemningen snudde for øvrig i løpet av dagen etter at sentralbanken (FED) varslet at de vil utvide sitt tilbakekjøpsprogram til å gjelde enkeltpapirer i obligasjonsmarkedet.

Dow Jones indeksen endte for øvrig opp 0,6 prosent etter å ha vært ned 2,9 prosent i tidlig handel. Det er naturlig å anta FEDs beslutning vil prege finansmarkedene i resten av verden også, inkludert Oslo Børs.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og KOSPI) endte opp 4 prosent i snitt tirsdag.

Stemningen i Asia var upåklagelig i natt, dog dette var mer eller mindre ventet gitt mandagens FED beslutning om å intervenere i obligasjonsmarkedet.

Uttrykket “Don’t fight the FED” kom dermed til anvendelse nok en gang. Den amerikanske sentralbanker, i likhet med de fleste andre sentralbanker rundt om i verden, gjør det de kan for å opprettholde finansiell stabilitet i disse krisetider. En viktig premiss for finansiell stabilitet er at folks investeringer ikke “går i kjelleren” på kort sikt, det være seg aksjer, obligasjoner, fast eiendom osv.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 39,8 dollar per fat, opp 4,6 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,46, mens 30-års renten i USA ligger på 1,53 prosent.

Råvareprisene, inkludert oljeprisen, har steget kraftig det siste halve døgnet. Mao. har mandagens FED beslutning gitt stor effekt i råvaremarkedet også. Dette vil med all sannsynlighet hjelpe Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene

Fikk du med deg gårsdagens markedspuls?

Smittefrykt, norsk laks og H&M i ukens aksje

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Smittefrykt preget Oslo Børs mandag. Lakseselskapene i fokus.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.06.2020 08:20

Så hva slags aksjer tenkes det at vil øke mye i dag? Oljeaksjer?