Gå til hovedinnhold

Oslo Børs blir en del av Euronext

Oppdatert 2. november.

Den 30. november i år vil Oslo Børs ta i bruk Optiq, som er handelssystemet til Euronext for handel i aksjer, egenkapitalbevis og børsnoterte fond. I forbindelse med endringen flytter Nordnet børshandlede fond (ETFer) og Nordnet sine egne Bull&Bear-produkter som i dag er notert på Oslo Børs, over til Nasdaq. For deg som Nordnet-kunde vil ikke denne overgangen ha noen praktisk betydning.

Oslo Børs endrer navn på to av sine markedsplasser

I 2019 ble det kjent at Oslo Børs ble kjøpt opp av det nederlandsk-franske børskonsernet Euronext N.V (European New Exchange Technology). Nå er tiden inne for at Oslo Børs skal over på Euronext sin handelsplattform, Optiq. I den forbindelse endrer børsen navn på to av sine handelsplasser: Merkur Market endrer navn til Euronext Growth, og Oslo Axess endrer navn til Euronext Expand.

Oslo Børs, hovedmarkedsplassen for aksjer og lån, beholder sitt navn. Markedsplassen for handel av unoterte verdipapirer i Norge, NOTC, opprettholdes også uten andre endringer enn et navneskiftet til Euronext NOTC.

Overgangen til nye handelssystemer

Fra og med 30. november tar Oslo Børs i bruk Euronext sitt handelssystem. Det gjør at får flere selskaper ny ticker og enkelte indekser ny sammensetting. Her finner du en oversikt over endringene for aksjer og indekser.

Migreringen vil også medføre endringer for utstedere av aksjer, egenkapitalbevis og obligasjoner notert på Oslo Børs. Nordnet Markets bull&bear-produkter og børsnoterte fond (ETFer) som tidligere var notert på Oslo Børs flyttes til Nasdaq. Det gjelder følgende ETFer: DNB OBX, XACT OBX, XACT OBX BEAR og XACT OBX BEAR. Du trenger ikke selge verdipapirene dine i forbindelse med endringen og du vil fremdeles kunne handle disse i NOK.

NB. Nordnet Markets bull&bear-produkter flyttes allerede 3. november. Eier du Nordnet Markets-produkter 3. november vil du muligens se feil prosentvis avkastning denne dagen. Dette vil oppdateres i det instrumentet handles. Markedsverdien som vises vil være korrekt.

For deg som kunde av Nordnet vil migreringen ikke få noen praktisk betydning. Måten du handler på vil være uendret, og du vil finne den samme informasjonen som tidligere på Nordnet sine sider.

Overgangen til Euronext-systemen vil imidlertid kunne medføre økt oppmerksomhet for Oslo Børs, da flere store europeiske meglerhus som bruker Optiq vil få tilgang til handel i selskapene notert i Norge. Dette kan potensielt føre til økt interesse og likviditet for Oslo Børs-noterte selskaper. Siste nytt fra Oslo Børs i forbindelse med overgangen til Euronext kan du lese om på deres hjemmeside. Der finner du også et Webinar gjort av Oslo Børs hvor de tar for seg de litt mer tekniske detaljene i forbindelse med overgangen: Oslo Børs blir en del av Euronext

Ny logo og visuell profil

Ettersom Oslo Børs er blitt et fullverdig medlem av Euronext-familien, er også den visuelle identiteten til selskapet koblet tettere til Euronext-universet. Ved inngangen til 2020 ble logoen til Oslo Børs også oppdater, og gjenspeiler nå tilhørigheten til Euronext.

Foto: Oslo Børs

Gratis realtidskurser for alle nordiske markeder

Gladnyhet – tilbudet med gratis strømmende realtidskurser forlenges frem til sommeren 2021. Det betyr at du får se live kurser på alle aksjer på Oslo Børs og de øvrige nordiske markedene. Strømmende realtidskurser vises i aksjelisten, dine overvåkningslister og på instrumentsidene.

Hold deg oppdatert – vi gir deg ferske nyheter og markedsinformasjon fra Oslo Børs i realtid.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer