Gå til hovedinnhold

Oslo Børs får konkurranse fra ny derivatbørs.

Den nordiske derivatbørsen Nordic Derivatives Exchange (NDX) tar nå opp konkurransen med Oslo Børs og starter i disse dager opp en ny norsk derivatbørs.

NDX, som eies av Boerse Stuttgart, er en markedsplass for notering og handel av derivatinstrumenter og rentebærende verdipapirer. Markedet drives i regi av Nordic Growth Market, en børs under tilsyn av den svenske Finansinspektionen. NDX ble innledningsvis lansert for notering og handel i warranter, men har med tiden lansert flere produkter, som for eksempel rentebærende verdipapirer. Nordic Derivatives Exchange (NDX) er en børs med fokus på emitterte investeringsprodukter, og står i dag for halvparten av handelen i dette segmentet i Sverige. Siden etableringen av NDX Finland i desember 2010 har den nye derivatbørsen også tatt betydelige markedsandeler i det finske markedet. Nå åpner NDX dørene for den norske investoren ved å starte en liste med verdipapirer notert i norske kroner. Flere emittenter støtter initiativet og det forventes at tilsvarende instrumenter, som har blitt svært godt mottatt i Sverige og Finland, nå vil bli tilgjengeliggjort for det norske investorkollektivet.

Nordnet ser selvfølgelig positivt på dette. Vi representerer private investorer, og tror at økt konkurranse har flere positive effekter. Vår erfaring fra våre nordiske naboland viser at konkurransen gir flere investeringsmuligheter, lokker flere emittenter til markedet, noe som til syvende og sist gir våre kunder, de private investorene, flere muligheter, som for eksempel investeringer i indeks, valuta, råvarer og sektorer.

Alle instrumenter fra NDX vil være tilgjengelig i kurslisten for warranter eller på ETF-torget når du søker.  Handelen fungerer selvfølgelig akkurat som ved vanlig kjøp og salg.

Unbank Yourself / Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer