Gå til hovedinnhold

Optimistiske fondssparere foran 2013

Fondssparerne øker andelen aksjefond i porteføljen og satser på et positivt børsår i 2013.

Fondssparerne hos Nordnet satte et solid punktum for 2012 og nettotegnet fond for 86,2 millioner i desember. Bare november og januar i fjor kan skilte med en høyere nettotegning enn desember. Trenden med en stadig større interesse for aksjefond fortsatte også. 63 prosent av nettotegningen i desember var i aksjefond og 37 prosent i rentefond. Til sammenligning var 65 prosent av nettotegningen i rentefond og 35 prosent i aksjefond i november.

Aksje- og fondssparerne har generelt vært forsiktige i 2012, men risikoappetitten har økt gradvis utover høsten. I desember så var det for første gang siden starten på 2012 større interesse for aksjefond enn rentefond. KLP og Alfred Berg dominerer topp listen over de mest kjøpte fondene i desember. Fire av fondene er fra KLP og tre er fra Alfred Berg.  Tre av fire KLP fondene på listen er indeksfond. Det er ikke så mange som tilbyr indeksfond i det norske markedet. KLP har posisjonert seg som den ledende tilbyderen og rir derfor godt på denne bølgen av økende popularitet for lavkostnadsfond.

De mest nettokjøpte og nettosolgte fondene hos Nordnet i  desember 2012:

Mest nettokjøpte fond   Mest nettosolgte fond
 1. KLP AKSJE VERDEN INDEKS
 2. KLP PENSJON II
 3. KLP AKSJE NORGE INDEKS II
 4. HOLBERG KREDITT
 5. ALFRED BERG PENGEMARKED
 6. KLP AKSJE FREMVOKSENDE MARKEDER II
 7. ALFRED BERG HØYRENTE
 8. ARCTIC HIGH RETURN CLASS A
 9. ALFRED BERG LANG OBLIGASJON
 10. FIDELITY THAILAND FUND
 
 1. DNB NOR ASIA
 2. FRANKLIN US OPPORTUNITIES A
 3. FRANKLIN BIOTECH DISCOVERY FOND 796 A
 4. HOLBERG NORGE
 5. HOLBERG LIKVIDITET
 6. ABERDEEN EMERGING MARKETS EQUITY FUND
 7. SKAGEN KONTIKI
 8. KLP PENSJON
 9. EAST CAPITAL RYSSLANDSFOND
 10. JPMORGAN GLOBAL HEALTHCARE A

 

Mvh//Anders

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer