Gå til hovedinnhold

Oppsummering Skoleduellen 2017/18

Årets Skoleduell er over, og vi registrerer en topp 5-plassering – noe vi sier oss meget fornøyd med, ut ifra hvordan konkurransen utviklet seg. For vår del ble det en «uphill battle» etter at QEC falt rundt 50% den første uken. Etter det, hadde vi en stabil stigning og endte på ~8% avkastning totalt sett. Sammenlignet med indeksen derimot, som steg 14-15% i samme periode, er det langt under pari. Dette er gjennomgående for de fleste skolene, og belyser igjen de utfordringene som aktiv aksjeplukking har møtt de siste årene.

I kjent stil gjorde vi få endringer gjennom stort sett hele konkurranseperioden. I slutten av april var vi på skuddhold til teten og valgte å ta på oss høyere risiko i et forsøk på å gå til topps. Vi byttet lavbetaselskaper som Storebrand og Kid mot betydelig høyere betaselskaper som Spectrum og RAK Petroleum. Med dette tok vi også en bevisst høy eksponering mot oljesektoren. Dette fungerte til en viss grad da bl.a. Spectrum steg 22%, men holdt fortsatt ikke til seier.

Avslutningsvis er det bare å gratulere Aksjegruppen BI Bergen (!) med årets seier, og vi ser frem til neste konkurranse der vi igjen skal gjenerobre tronen som best i byen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer