Kl 16.20: Opportunity cost

Oslo Børs er svakeste børsen i Europa i dag, og det har flere årsaker. Oljeaksjene er ned som følge av svakere oljepris, men vår hjemlige børs får heller ingen hjelp fra Telenor, som blir sliter med dårlig presse rundt korrupsjonsanklager. Fallet til Telenor på to prosent, trekker OBX indeksen ned 0.26%. Det er nesten halvparten av fallet på 0.54%

Nå ligger det an til en “major east coast storm” dagen før Thanksgving. Dårlig vær er dårlig nytt for detaljhandelen. Man er på feil side av markedet hvis man leter etter grunner til at det skal falle, spesielt under en slik oppgang vi er vitne til akkurat nå. Det er en stor opportunity cost å stå utenfor markedet når de største indeksene i verden beveger seg 5% på oppsiden. Det er vel derfor det fortsetter videre opp, færre og færre tør å stå på sidelinjen.

Konsolidering blant shippingmeglerne vil ha lite konsekvenser for shippingmarkedet, som har vært overmeglet i mange år. Clarksons kjøper RS Platou for 3 milliarder kroner. Når det gjelder aksje og obligasjonsdelen RS Platou Markets, kan de ende opp med å få tilgang til flere dealer. Gratulerer.

New York Times har en omfattende artikkel om oljedrilling i North Dakota. Verdt å lese ved ledig tid.

Få med dere interjvuet av tidligere Paretoanalytiker Thomas Nielsen, som nå er forvalter i Odin Eindomsfond.

Oppdatering kl 16.20: Consumer Confidence kom inn 88.7, mens det var ventet 96 fra analytikerne i forkant. Da har vi altså to negative storyer rundt forbrukeren; Uvær på østkysten og dårlige Consumer Confidence tall. Følg med på ETF’en XLP og XLY, som er consumer staples og consumer discretionay. Det er konsumaksjer. De faller tilbake før black friday, men det kan kanskje være en ide å plukke opp noen aksjer før salgstatistikken kommer. Er det noen som innerst inne tror at amerikanerne ikke går mann av huse for å kjøpe seg nye flatscreens denne sesongen? med arbeidsledigheten på flere års lav? Har du jobb, har du penger.

Entra er opp 3.75% den siste timen. Mange snakker om hvor god match Norwegian Property og Entra vil være. John Fredriksen byr på førsnevnte og har over 10% eiernandel i sistnevnte. Sammen vil de ha en marketcap på nærmere 20 milliarder, og kan bli en slagkraftig enhet i nordisk sammenheng.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer