Opportunistisk i Asetek og Amazons inntog!

Porteføljeoppdatering:

Altai Ressources

Asetek

Flex LNG

Nordic Nanovector

Storebrand

Treasure

XXL

Inn: Asetek

Ut: Sbanken

Nok en uke har gått i Skoleduellen og vi forsøker hele tiden å identifisere nye muligheter i et stadig hetere marked. Et selskap vi har hatt på watchlisten en god stund er Asetek. Dette er et interessant selskap som lager datakjølingssystemer for datasentre, servere og PC’er. Selskapet har hatt en fantastisk utvikling på børs og siden 2016 steg aksjen fra rundt 20 kroner til den toppet ut på over 120 kroner i september! Asetek er leverandør til blant annet Lenovo sin gaming pc og samarbeid med Acer og Fujitsu. Det største markedet deres er i dag ”do it yourself PC entusiaster” mens det er store forventninger til datasenter segmentet.

Hva har skjedd?

I februar i år ble det meldt om et inngått samarbeid med en anonym ”major player” i deres datasenter segment. CEO sa den gang at dette ville bli et stort gjennombrudd for selskapet.

Denne partneren skulle etter planen lansere et produkt med Asetek sin komponent på en handelsmesse denne uken. På fredag derimot meldte Asetek at denne lanseringen har blitt utsatt og sikter nå mot mars 2018. Dette likte markedet svært dårlig og svarte med å sende aksjen kraftig ned.

Frykten blant investorer er trolig at lanseringen ikke kommer til å skje og mulig svekket tillit til ledelsen. For oss virket dette som en overreaksjon og skal man tro ledelsen så sier de for det første at utsettelsen ikke skyldtes Asetek selv og at hendelsen ikke påvirker deres fremtidige strategi eller potensiale. Vi ser derfor oppside i aksjen ettersom vi mener skuffelsen allerede er priset inn.

For å kjøpe Asetek var vi nødt til å frigjøre kapital ved å selge en eller flere aksjer. Vi valgte å kvitte oss med Sbanken, til tross for at vi fremdeles ser positivt på selskapet. Tallene fra Q3 var vi også fornøyd med og har kommentert i tidligere innlegg. Aksjen har derimot stått ganske stille, så vi valgte å selge til omtrent samme pris som vi kjøpte.

Et annet selskap i porteføljen som går spennende dager og uker i vente er Nordic Nanovector. Under capital marakets day neste uke er det ventet å få mer informasjon rundt utførelsen av kommende fase 2 av Lymrit 37-01. I tillegg er det bekreftet at de skal legge frem oppdaterte safety og effeciency resultater fra arm 4 (100 mg/m2 lilotomab + 20 MBq/kg Betalutin) under Annual American Society of Hematology (ASH) 6-10 desember. Dette blir viktig å følge med på ettersom tallene vi har i dag er sist oppdatert 3.juli og er kun er med seks pasienter.

I andre spennende nyheter kan vi lese at Amazon ser ut til å etablere seg i Sverige! Det er allerede kjent at Amazon Web Services skal bygge et datasenter i Västerås, men nå ser det ut til at det også skal starte salg av varer. Dette betyr at de får en fot inn i Norden og bør virkelig få norske selskaper på nett og detaljhandel til å sperre opp øynene. Amazon virker ustoppelige og er ansvarlig for nesten halvparten av alt salg på nett i USA. Detaljhandelen i statene har også betalt en høy pris med kjøpesenterdød og turbulente tider for store kjente selskaper som Macy’s. I tillegg har vi Toys R’ Us som nylig søkte om konkursbeskyttelse.

Amazon viser gang på gang at de ikke er redde for å forstyrre nye bransjer og med investorer som ikke ser ut til å bry seg om lønnsomhet kan de utfordre nesten hvem som helst. Det viste de for ikke lenge siden med å kjøpe Wholefoods og deres nyeste påfunn er å selge medisinsk utstyr og muligens reseptbelagte medisiner på nett.

Spørsmålet er hvordan denne utviklingen vil påvirke norske selskaper på børsen. Relevante eksempler å trekke frem her er Europris, Kid, XXL som selv er en del av vår portefølje og kjøpesentrene til Olav Thon Eiendomsselskap. Det er utrolig å tenke seg all den data Amazon har om sine over 150 millioner kunder, data de kan bruke til å skreddersy tilbud av varer og tjenester. Hvordan skal de norske selskapene konkurrere mot dette? Det blir uansett spennende å se hvordan dette kommer til å utspille seg og om norske selskaper klarer å omstille seg eller om de blir overkjørt.

Johannes Ward Heimdal

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer