Gå til hovedinnhold

Oppkjøpsrykter

Markedet beveger seg sidelengs, der sidelengs nå har blitt en fortsettelse av rallyet. Husk at vi ligger på all-time high rett før viktige kvartalsrapporter. Dette ville normalt sett skremt traderne til å redusere risiko, men det er ingenting som tyder på at det er tilfellet i dag. Den neste triggeren enten høyere eller lavere vil være banktallene på torsdag. 

Her er en oversikt hos Oslo Børs på alle kvartalsrapportene og når de blir presentert!

Goldman Sachs og Fearnley Fonds nedgraderte begge SUBC i dag tidlig. Det var faktisk ikke ned til nøytral, men ned til salg. Aksjen falt fra start, og det så ut som lunchen til analytikerne skulle smake ekstra godt, men lite visste de hva som dukket opp klokken 12.45. Uflaks for begge analytikerne dukket det opp informasjon om et mislykket oppkjøpstilbud fra Baker Hughes. Investorene i SUBC ville ha mer penger enn Baker Hughes var villige til å gi på dette tidspunktet. Ingenting dramatisk i det, bortsett fra at selvtillit smitter og nå priser markedet aksjen 10 kroner høyere enn i dag tidlig.

Jeg snudde i synet på oljeaksjene sent i sommer, da det var gått over to år med varig prisnedgang i råvaren. Dette har ført til underinvesteringer i leting og utvinning, noe som må tas igjen hvis produksjonen skal opprettholdes på dagens nivå. Enten gir de store oljeselskapene gass nå, slik at oilservice går inn i en ny gullperiode, eller så venter de slik at oljeprisen etablerer seg høyere de neste årene (fordi produksjonen faller).

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer