Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Syklisk comeback verden over. Oljeprisen i fokus

I forrige uke steg tek-aksjene til nye høyder på bekostning av de sykliske aksjene. Denne uken derimot, har de sykliske aksjene gjort et aldri så lite comeback.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%. Selskaper i fokus; GJF, SCHA, GOGL, ROCK B, CHR

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går.

I forrige uke steg tek-aksjene til nye høyder på bekostning av de sykliske aksjene (energi, finans og materialer). Denne uken derimot, har de sykliske aksjene gjort et aldri så lite comeback, godt hjulpet av stigende renter og råvarepriser. Dow Jones indeksen endte til slutt opp 0,5 prosent, mens NASDAQ indeksen falt tilsvarende. Resultatsesongen for 3. kvartal er mer eller mindre over, dermed går investorene nå en mindre begivenhetsrik periode i møte. Mao. vil makrotallene prege aksjemarkedene mer i tiden som kommer.

Dollar Tree (+9,2%), APA (+7,3%) og Occidental Petroleum (+6,4%) gjorde det best blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen i går, mens Best Buy (-12,3%), PTC (-5,4%) og Agilent Technologies (-4,9%) gjorde svakest.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,3 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene gikk i ulike retninger onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, de samlede bevegelsene i Asia i natt er noe misvisende gitt at det var fridag i Japan tirsdag, da børsene i store deler av verden falt. Det var for øvrig olje -og energiaksjene som gjorde det best i Asia, sammen med finans. Tek-aksjene derimot, falt videre i nattens handel.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 82,6 dollar per fat, opp 1,6 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,91, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,64 og 1,99 prosent.

I går meldte USAs president Joe Biden, at de vil frigi 50 millioner fat olje fra sine strategiske lagre i håp om å senke prisene i markedet. Myndighetene i Kina, India, Japan, Sør Korea og Storbritannia skal også være innstilt på å bidra i et felles forsøk på å hindre prisene å stige videre fra dagens nivåer. Når det er sagt, OPEC+ sitter med nøkkelen hva angår oljeprisen, da de kan svare på de andre lands tiltak med å senke produksjonen tilsvarende de neste månedene. Oljeprisen steg for øvrig over tre prosent i løpet av gårsdagens handel. Mao. har ikke markedet videre tro på de USA-ledede tiltakene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer