Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Svak oppgang i Asia i natt. Fed i fokus.

Positive tall for detaljhandelen i Japan bidro til svak oppgang for Nikkei 225 i natt. Investorene verden over venter nå på utfallet av kveldes rentemøte i USA.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%. Selskaper i fokus; AKRBP, BRG, MEDI, NOFI, STB mfl.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Det ble en relativt rolig dag på Wall Street tirsdag, selv om en rekke selskaper beveget seg mye etter resultatfremleggelser, deriblant Tesla (-4,5%), UPS (+10,4%) og 3M (-2,6%). Microsoft (-2,7%), Alphabet (+4,4%) og AMD (+3,7%) leverte for øvrig knallsterke tall etter stengetid, men investorene valgte ikke å premiere alle med kursoppgang. Når det er sagt, selv om analytikernes forventninger slåes, kan det i mange tilfeller være enda høyere forventinger blant investorene fra tid til annen, derfor får vi av og til slike “merkelige” utslag.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Positive makrotall fra Japan bidro til svak oppgang for Nikkei 225 i natt. Detaljhandelen i Japan viste en vekst på 5,2 prosent fra året før, ifølge tall fra myndighetene. De andre børsene i region, utenom Sør Korea, endte også svakt opp onsdag. Investorene verden over venter nå på utfallet av kveldes rentemøte i USA. Fed, den amerikanske sentralbanken, er for øvrig ikke ventet å gjøre endringer i styringsrenten på lang tid, men mange er spente på eventuelle nye signaler hva angår den økonomiske utviklingen i amerikansk økonomi.

Resultatsesongen fortsetter i dag med blant annet; Aker BP, Borregaard, Norwegian Finans Holding, Storebrand, Medistim.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,4 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,28, mens 30-års renten i USA ligger på 2,31 prosent.

I dag er det duket for OPEC+ sitt månedligere møte. Det ligger i kortene, ifølge ferske uttalelser fra sentrale deltakere, at OPEC landene og Russland vil holde seg til planen om å gradvis øke oljeproduksjonen fra og med 1. mai, det til tross for den vanskelige smittesituasjonen i India. Det er naturlig å anta at oljeetterspørselen vil svekkes noe på kort sikt grunnet India, men nødvendigvis ikke på mellomlang sikt.

Ny episode av #Markedspuls m/ undertegnende og Mads Johannesen ute nå!

Markedspuls – Super League, Euronext Growth-selskaper og Manchester United i ukens aksje

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer