Oppgang i vente. Stigende renter i USA indikerer økte vekstimpulser i verdensøkonomien. Tekselskapene i fokus

Facebook (-2,8%), Apple (-3,4%), Amazon (-2,5%), Netflix (-3,9%) og Alphabet (-1%), de såkalte FAANG aksjene, falt onsdag, etter at demokratene sikret seg flertall i kongressen. Sykliske selskaper derimot, samt de litt mindre, steg betydelig

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt i går.

Facebook (-2,8%), Apple (-3,4%), Amazon (-2,5%), Netflix (-3,9%) og Alphabet (-1%), de såkalte FAANG aksjene, falt onsdag, etter at demokratene sikret seg flertall i kongressen. Sykliske selskaper derimot, samt de litt mindre, steg betydelig. Gitt den nye politiske sammensetningen venter investorene at Biden administrasjonen vil øke skattetrykket på de store tekselskapene og øke de økonomiske stimulansepakkene til det amerikanske folk.

Caterpillar (+5,6%), Goldman Sachs (+5,4%), Dow (+4,7%) og JPMorgan (+4,7%) steg mest blant Dow 30 selskapene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt torsdag morgen.

De kinesiske telekomselskapene China Mobil, China Unicom og China Telekom steg kraftig tidligere i uken etter at New York Stock Exchange valgte å ikke deliste disse i tråd med Trumps presidentordre fra november 2020. Nå viser det seg likevel at de aktuelle selskapene vil bli suspendert for handel i USA fra og med neste uke. Stemningen på de asiatiske børsene var for øvrig god i natt, til tross for økt geopolitisk usikkerhet. Telekomsektoren gjorde det naturlig nok dårligst, men dette ble mer enn oppveiet av solid oppgang i de sykliske sektorene (materialer og finans).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 54,7 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,42, mens 30-års renten i USA ligger på 1,83 prosent.

Oljemarkedet ser ut til å balansere bedre enn på lenge etter tirsdagens OPEC+ enighet om å holde produksjonen uendret også i februar. Når det er sagt, Saudi Arabias beslutning om å kutte hele en millioner fat av sin daglige produksjon i februar og mars har vært den største drivkraften i markedet siste to døgn. Det ligger også i kortene at den amerikanske oljesektoren vil få det tøffere fremover gitt demokratenes valgseier i senatet i går.

De lange rente har også fått seg et løft de siste dagene, et tegn på at investorene venter økte vekstimpulser i økonomien. Dollaren har også svekket seg i samme periode, noe som er positivt for verdensøkonomien generelt, gitt mengden av global gjeld nominert i verdensvalutaen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer