Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. S&P 500 indeksen steg til ny all-time high onsdag. Asia litt opp i natt. Ny resultatsesong i vente

S&P 500 steg til ny all-time high onsdag, dog den nye rekorden var kun marginalt over den forrige. Referatet fra det siste rentemøte i Fed bød på få overraskelser.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte relativt flatt (i snitt) i går.

S&P 500 steg til ny all-time high onsdag, dog den nye rekorden var kun marginalt over den forrige. Referatet fra det siste rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken) ble sluppet i går, men dette var ikke nok til å bevege markedene i særlig grad. Sentralbanken, med Jerome Powell i spissen, akter å holde renten i USA nær null til 2023. Dette var i tråd med tidligere uttalelser. Når det er sagt, ferske arbeidsledighetstall indikerer at jobbmarkedet er i sterk bedring, noe sentralbanken vil måtte ta innover seg i tiden som kommer. Mao. det kan tenkes at styringsrenten i USA likevel vil settes opp tidlere enn 2023.

JPMorgan (+1,6%), Apple (+1,3%) og Intel (+1,1%) gjorde det best blant de 30 selskapene som inngår i Dow Jones Industrials indeksen, mens Walt Disney (-1,1%) gjorde det svakest. Facebook (+2,2%), NVIDA (+2%) og Amazon (+1,7%) toppet listene blant selskapene som inngår i Nasdaq indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt torsdag morgen.

Det ble heller ingen store bevegelser på de asiatiske aksjemarkedene torsdag. Investorene forholdt seg relativt rolige også onsdag, i påvente av rentereferatet fra Fed.

Selskaper innenfor materialsektoren gjorde det best i Asia i natt, mens forsyningselskaper gjorde det svakest. Ettersom 1. kvartal nå er unnagjort vil mange etterhvert skifte fokus over på selskapsresultater. Mao. er det naturlig å anta at volatiliteten i markedet vil ta seg opp fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 62,9 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,47, mens 30-års renten i USA ligger på 2,36 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativt stabil det siste døgnet, men aktørene i oljemarkedet frykter økt produksjon fra Iran, dersom de amerikanske sanksjonene overfor landet skulle oppheves. De amerikanske oljelagrene falt for øvrig i forrige uke, noe som var med på å løfte oljeprisen noe i går ettermiddag. I følge EIA falt råoljelagrene med 3,5 millioner fat.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer