Oppgang i vente. Solid oppgang i Asia i natt, etter nye rekordnoteringer i USA fredag

S&P 500 indeksen, i liket med Nasdaq indeksene, stengte for øvrig i ny all-time high fredag. Spill giganten Activision Blizzard (+9,6%) toppet vinnerlistene, etter å ha levert sterke tall for Q4

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Svake jobbtall (Non-farm payrolls) hindret ikke børsene i å stige fredag. Investorene forventer at rentene vil holdes lavere lengre så lenge arbeidsmarkedet er svakt. Når det er sagt, Janet Yellen, tidligere sentralbanksjef i USA, nå finansminister, presser på for å få igjennom en stimulansepakke 1900 milliarder USD. Hovedbudskapet er at “pakken” er avgjørende for å kunne normalisere arbeidsmarkedet på kortest mulig tid. Arbeidsledigheten er for øyeblikket på 6,3 %.

S&P 500 indeksen, i liket med Nasdaq indeksene, stengte for øvrig i ny all-time high fredag. Spill giganten Activision Blizzard (+9,6%) toppet vinnerlistene, etter å ha levert sterke tall for Q4. Resultatsesongen fortsetter denne uken med bl.a. Coca Cola (+1,3%), Disney (+0,5%) og Cisco (+1,8%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,2 prosent i snitt mandag morgen.

Kinesiske myndigheter varslet i natt at de vil innføre strengere lovverk for å hindre internettgigantene dominans. Alibaba, Kinas svar på Amazon, som kontrolleres av Jack Ma (Kinas rikeste) kan tenkes å rammes mer enn andre av dette. Når det er sagt, lovendringer som dette er ment å beskytte konsumentene, som til syvende å sist er drivkraften i det økonomiske systemet.

Det ble for øvrig en god start på uken for alle de asiatiske børsene. Nikkei 225 steg over to prosent, mens flere andre indekser endte opp over en prosent. Det er naturlig å anta at den gode stemningen i Asia vil forplante seg til de europeiske børsene i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 59,8 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,53, mens 30-års renten i USA ligger på 2 prosent.

Momentumet i oljeprisen er sterkt for tiden, godt hjulpet av fallende smittetrend globalt. Brent oljen vaker nå rundt 60 dollar fatet, det høyeste nivået på ett år. Når det er sagt, dollaren er har svekket seg ca. 8 prosent mot kronen i samme periode, derfor er ikke oljeprisen reelt sett tilbake til nivåene fra før pandemien.

Merk! undertegnende har eierinteresser i Activision Blizzard

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer