Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positivt ukesavslutning på børsene i Asia. Retningsløst i USA. Olje -og gasspriser i fokus

Det ble en relativt god ukeavslutning på de asiatiske børsene fredag. De fleste indeksene i regionen steg, bortsett fra Shanghai CSI 300 i Kina. Nikkei 225 endte opp 0,6 prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Det endte relativt retningsløst på Wall Street torsdag, dog kun to av ti delsektorer steg (teknologi og forbruksvarer). Pilene peker for øvrig nedover for måneden som helhet. Når det er sagt, september måned er den svakeste måneden historisk. Hvorfor det er slik er vanskelig å si, bortsett fra det faktum at det sett slippes flere negative resultatvarsler i og rundt september måned enn noen andre perioder i året.

Etsy (+3,1%), American Airlines (+2,6%) og Align Technology (+2,5%) toppet listene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Freeport McMoRan (-6,6%), Newmont (-4%) og L3harries Technologies (-3,3%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en relativt god ukeavslutning på de asiatiske børsene fredag. De fleste indeksene i regionen steg, bortsett fra Shanghai CSI 300 i Kina. Nikkei 225 endte for øvrig opp 0,6 prosent, det samme gjorde Hang Seng indeksen i Hong Kong. Hong Kong børsen har for øvrig falt nesten ti prosent i 2021, og befinner seg derfor helt i bunn på alle statistikker. I både Europa og USA er børsene opp tosifret, i likhet med Nikkei 225. Den negative utviklingen i Hong Kong må sees i sammenheng med innføringen av strengere reguleringer av teknologisektoren i Kina.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 75,5 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,63, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,33 og 1,88 prosent.

Oljeprisen har klatret jevnt og trutt denne uken godt hjulpet av flere faktorer, deriblant store lagertrekk i USA, produksjonsstans i Mexicogulfen, bedre smittesituasjon i Asia og lavere energiproduksjon fra “grønne” kilder i Europa. I sum har disse faktorene bidratt til høyere oljepriser gjennom uken, men også rekordhøye gasspriser. For AS Norge er dette godt nytt gitt inntektene dette bringer med seg, men skulle råvareprisene, i dette tilfellet gassprisene, holde seg for høye over lengre tid, vil verdensøkonomien rammes negativt. Mao. stabile energipriser er alfa og omega for verden som helhet, og derfor også energiselskapene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer