Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Optimisme i Asia i natt. Ny nedtur i USA torsdag kveld

Optimismen var tilsynelatende tilbake igjen i Asia, etter gårsdagens “selloff”. Hang Seng indeksen i Hong Kong, ledet an med en oppgang på nesten to prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,4 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene sendte børsene videre nedover torsdag. Syv av ti delsektorer endte i rødt. Når det er sagt, de sykliske sektorene (energi, finans og materialer) steg, noe som kan være et tidlig tegn på bedre tider. Smittetallene derimot, går fremdeles i feil retning, både i USA og Europa, derfor er det likevel vanskelig å trekke nok klare konklusjoner om børsutviklingen på kort sikt. Vi er for øvrig kommet et stykke inn i september måned, en måned som historisk sett er mer volatil enn de andre månedene.

Moderna (+7,8%), American Airlines (+5,6%) og Willis Towers Watson (+4,5%) toppet listene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Biogen (-6,7%), Eli Lilly (-5,8%) og Digital Realty Trust (-5%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,2 prosent i snitt fredag morgen.

Optimismen var tilsynelatende tilbake igjen i Asia, etter gårsdagens “selloff”. Hang Seng indeksen i Hong Kong, ledet an med en oppgang på nesten to prosent godt hjulpet av tek aksjene. Alle andre sektorer, utenom forsyning, steg. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene vil dra fordel av det som har skjedd i Asia i natt. Nikkei 225 er den av indeksene i regionen som har gjort det best i 2021 med en oppgang på 10,4 prosent, mens Hang Seng indeksen er ned 3,9 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,2 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,65, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,31 og 1,91 prosent.

Oljeprisen har beveget seg lite de siste 14. dagene, det tiltross for flere store hendelser i perioden (toppmøte i OPEC, orkan i Mexicogulfen, stigende smittetall mm.). Mao. ser oljemarkedet ut til å være godt balansert både på kort -og mellomlang sikt. De lange rentene i USA har heller ikke endret seg mye de siste ukene, dog dollaren har svekket seg noe.

Lyttetips:

#pengepodden – Er tiden inne for å vekte seg opp i emerging markets?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer