Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljerelaterte selskaper i fokus.

Oljerelaterte aksjer, samt de mindre, dro lasset på Wall Street tirsdag. De største selskapene derimot, inkludert tek-gigantene, lagget nok en gang. Investorenes appetitt for oljeaksjer har økt de siste ukene, i takt med stigende oljepriser og vekstutsikter

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Oljerelaterte aksjer, samt de mindre, dro lasset på Wall Street tirsdag. De største selskapene derimot, inkludert tek-gigantene, lagget nok en gang. Investorenes appetitt for oljeaksjer har økt de siste ukene, i takt med stigende oljepriser og vekstutsikter. Økte vekstutsikter fører også med seg høyere renter, noe som relativt sett, er negativt for vekstaksjer. Med andre ord, har markedsbevegelsene i det siste vært helt etter “læreboka”. Uroligheten knyttet til Trumps avgang ser for øvrig ikke ut til å påvirke markedene nevneverdig.

Occidental Petroleum (+12,6%), Etsy (+12,1%) og Apache (+11,2%) toppet vinnerlisten blant S&P 500 selskapene, mens PerkinElmer, Steris og Southern endte på bunn. Tesla (+4,7%) og GM (+6,2%), to mer kjente selskaper for norske investorer, steg også i går.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene endte blandet onsdag, dog samlet sett ble utviklingen relativt lik den vi så i USA tirsdag kveld. Det vil si oljeaksjene ledet an. Den politisk spente situasjonen i USA toppet for øvrig nyhetsbildet i Asia i natt. Mange er spente på hva som eventuelt vil skje med Trump på hans siste dager som president. Kongressen skal etter planen igangsette en ny riksrettsprosess mot Trump, hans andre i løpet av de siste fire årene (ny rekord).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 57,2 dollar per fat, opp 1,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,43, mens 30-års renten i USA ligger på 1,87 prosent.

Til tross for stigende smittetall i USA og Europa, fortsetter oljeprisen å stige. Brentoljen har passert 57 dollar i løpet av natten, det høyeste nivået på nesten ett år. Når det er sagt, en svakere dollarkurs har bidratt til deler av denne oppgangen. Dollaren står nå på mer “normale” nivåer i forhold til den norske kronen, i alle fall basert på snittet de siste fem årene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer