Oppgang i vente. Oljeprisen på høyeste nivå på over ett år. Tekaksjene slet i USA i går

Sykliske selskaper (energi og finans) utmerket seg på Wall Street onsdag, mens teknologikjempene slet. Mange investorer håper og tror det verste er bak oss hva gjelder pandemien og at veksten vil ta seg gradvis opp herfra

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. Selskaper i fokus; NEL, NANO, OLT, GOGL, CONTX (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Sykliske selskaper (energi og finans) utmerket seg på Wall Street onsdag, mens teknologikjempene slet. Mange investorer håper og tror det verste er bak oss hva gjelder pandemien og at veksten vil ta seg gradvis opp herfra. Ferske makrotall, deriblant tall for detaljhandelen, underbygger et slik scenario. Når det er sagt, teknologi aksjene leder fortsatt an for året, dvs. mange av de samme aksjene som klarte seg best når det stod på som verst i 2020.

Referatet fra det siste rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken), ble for øvrig sluppet i går, dog her fremkom det ingen store overraskelser. Selv om inflasjonsimpulsene skulle stige på kort sikt vil styringsrenten (Fed Funds Rate), holdes nær null.

Verizon (+5,2%) og Chevron (+3%) gjordet det best blant Dow 30 selskapene , mens Apple (-1,8%) falt mest.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt torsdag morgen.

Den kinesiske nyttårsfeiringen er nå unnagjort, dermed kunne også børsene i Kina åpne opp igjen. Når det er sagt, de fleste indekser i regionen endte ned i natt, dog energi -og finansrelaterte aksjer steg markant. Mao. var utviklingstrekkene i Asia lik de vi så i USA onsdag. Det er naturlig å anta at energi -og finansaksjene i Europa også vil utmerke seg i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 64,9 dollar per fat, opp 2,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,5, mens 30-års renten i USA ligger på 2,05 prosent.

Texas, en av de viktigste oljeregionen i verden, opplever ekstremkulde i disse dager, noe som har hemmet oljeproduksjonen betydelig. Brentoljen har passert 65 dollar per fat, det høyeste nivået på over ett år, som en følge av dette. Gassprisene har også løftet seg markant de siste dagene. Hvor lengde kuldesjokket vil vare er ikke godt å si, men det ligger i kortene at det vil ta tid før oljeproduksjonen i området vil komme tilbake til normalen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Thor D. Halvorsen
Thor D. Halvorsen
18.02.2021 17:14

Børsen som skulle opp i dag, stupte i stedet 1,47%
Jeg har inntrykk av at treffprosenten til disse “analysene” fra Nordnett ligger på ca. 50% – altså som å kaste på blink i blinde.
Nordnets tjenester for sine kunder er elendig. Det samme må sies om disse analysene.
Jeg lengter virkelig tilbake til Netfonds!