Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljeprisen i fokus. Rentefrykt ga børsfall i USA og Asia

Oppjusterte etterspørselsanslag for olje, samt betydelig lagertrekk i USA bidro til oljeprishopp onsdag kveld. Oljeaksjene på Oslo Børs kan dra nytte av dette i dag.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,4 prosent i snitt i går.

Knallsterke tall fra tre finanskjemper var ikke nok til å løfte de brede indeksene i USA onsdag kveld. Både Goldsman Sachs (+2,3%), Wells Fargo (+5,5%) og JPMorgan (-1,9%), knuste analytikernes forventninger i Q1. Når det er sagt, investorene solgte hovedsakelig unna teknologiaksjer grunnet frykt for økte renter.

Fed, den amerikanske sentralbanken, antydet i et ferskt notat at vekst -og prisimpulsene i økonomien har tatt seg opp de siste månedene, derfor valgte mange investorer valgte å vekte seg ned i vekstselskaper. Høyere renter gjør fremtidige inntekter mindre verdt i dag. Mao. de selskapene som vokser mest straffes hardere enn andre når rentene stiger.

Høyere oljepris gjorde at energisektoren klarte seg aller best i går (se egen oljekommentar nedenfor).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,7 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske investorene sendte børsene ned torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Utviklingen i Asia må sees i lys av gårsdagens bevegelser på Wall Street, der rentefrykt ga børsfall. Det generelle nyhetsbildet derimot, domineres fortsatt av pandemien og vaksinesituasjonene. Både AstraZenecas og nå også Johnson&Johnsons Covid-19 vaksine, er i søkelyset grunnet tilfeller av blodpropp blant enkelte brukere.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,6 dollar per fat, opp 2,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,39, mens 30-års renten i USA ligger på 2,31 prosent.

Oppjusterte etterspørselsanslag for olje, samt betydelig lagertrekk i USA bidro til oljeprishopp onsdag kveld. Det internasjonale energibyrået IEA, anslår nå et behov for tilførsel av to millioner fat daglig for å møte global oljeetterspørsel i 2. halvår. Det amerikanske energidepartement, kom også med positive nyheter i går, da de meldte om et lagertrekk av råolje på 5,9 millioner fat i forrige uke. I sum var dette nok til å løfte oljeprisen til nær 67 dollar per fat. Det er naturlig å anta oljeselskapene på Oslo Børs vil dra nytte av dette i dag.

Lesetips:

Coinbase børsnoteres

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer