Oppgang i vente. Nytt resultatrush på Oslo Børs. Blandet i Asia

Det endte blandet på de asiatiske børsene onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. De kinesiske børsene var stengt også i natt, grunnet feiringen av kinesisk nyttår. De globale smittetallene har utviklet seg i riktig retning de siste ukene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. Utvalgte selskaper i fokus; MOWI, AKER, HEX, SBO, KID (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske indeksene åpnet opp tirsdag, dog stemningen endret seg utover dagen. Dow Jones indeksen klarte for øvrig å karre seg i pluss godt hjulpet av Salesforce (+3,4%), Boeing (2,9%), JPMorgan (+2,4%), Caterpillar (+2,2%) og Chevron (+2%). Apple derimot, falt tilbake 1,6 prosent etter at det ble kjent at Berkshire Hathaway (+1,6%) nylig hadde vektet seg ned i selskapet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt onsdag morgen.

Det endte blandet på de asiatiske børsene onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. De kinesiske børsene var stengt også i natt, grunnet feiringen av kinesisk nyttår. De globale smittetallene har utviklet seg i riktig retning de siste ukene, en trend som forhåpentligvis vil fortsette gitt den pågående utrullingen av vaksiner. Resultatsesongen som nå går mot slutten, er for øvrig ventet å få mindre oppmerksomhet blant investorene fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,5 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,47, mens 30-års renten i USA ligger på 2,08 prosent.

Oljeprisen, i likhet med de lange rentene i USA, samt dollaren, er tilbake til nivåene fra tiden før pandemien. Når det er sagt, arbeidsledigheten, den viktigste faktoren å følge med på, er ikke ventet å komme tilbake til normale nivåer med det første, derfor ligger det i kortene at styringsrentene i store deler av verden vil holdes nær null i lang tid.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer