Oppgang i vente. Nikkei indeksen nærmer seg rekordnivåene fra slutten av 80-tallet. Oljeprisen i fokus

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag. Investorene i regionen lot seg inspirere av gårsdagens optimisme i USA. Nikkei 225 var for øvrig iden indeksen som dro lasset med en oppgang på nesten tre prosent

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,8 prosent i snitt i går.

Den ferske stimulansepakken på 900 milliarder dollar bidro til fornyet optimisme på Wall Street mandag. Hele 8 av 10 sektorer endte i pluss. Telekom og forbruksvarer steg mest, mens energi -og materialsektoren falt noe tilbake. Deler av stimulansepakken består for øvrig av en kontatstøtte del på 600 dollar per innbygger, noe som er ventet å gi en ekstra boost til økonomien i vinter.

Flere selskaper som har blitt hardt rammet under pandemien, deriblant cruiseselskapene Carnival (+4,2%) og Norwegian Cruise Line (+3,9%), endte høyt på vinnerlistene i går. Apple (+3,6%), Amazon (+3,5%) og Facebook (+3,6%) utmerket seg også i positiv forstand. To av pandemiens vinneraksjer, videokonferanseselskapet Zoom (-6,3%), samt biotekselskapet Moderna (-9,7%), som har utviklet en av de beste Covid-19 vaksinene, endte på taperlisten.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag. Investorene i regionen lot seg inspirere av gårsdagens optimisme i USA. Nikkei 225 var for øvrig iden indeksen som dro lasset med en oppgang på nesten tre prosent, mens Shanghai børsene falt tilbake. Det kan i tillegg være verdt å nevne at Nikkei indeksen er i ferd med å nå de ekstreme nivåene som ble satt for over 30 år siden.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51,1 dollar per fat, ned -0,5 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,6, mens 30-års renten i USA ligger på 1,68 prosent.

Kontantstøtten til det amerikanske folk vil med stor sannsynlighet bringe med seg økt etterspørsel etter olje gjennom vinteren, derfor steg oljeprisen mandag. I løpet av natten derimot, har oljeprisen falt noe tilbake. Under OPEC+ toppmøte for en måned siden, besluttet medlemslandene å øke produksjonen med 500.000 fat fra og med nyttår, noe som er ventet å påvirke markedsbalansen negativt i det korte bildet, da smittesituasjonen i verden har forverret seg etter at beslutningen om produksjonsøkningen ble tatt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer