Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Mandagens brutale fall allerede glemt?

De amerikanske aksjeindeksene steg for tredje dag på rad torsdag, dermed ligger det an til å bli en positiv uke tross mandagens brutale fall. Teknologiaksjene ledet for øvrig an.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. Selskaper i fokus; NHY, SCATC (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

De amerikanske aksjeindeksene steg for tredje dag på rad torsdag, dermed ligger det an til å bli en positiv uke tross mandagens brutale fall. Investorene foretrakk for øvrig teknologiaksjer med sterk underliggende vekst, fremfor sykliske selskaper. Det skal sies at teknologiaksjene slet betydelig tidligere i år grunnet stigende renter, men nå som de lange rentene i USA har kommet betydelig ned igjen har disse hentet inn mye av det “tapte”. Fallende lange renter er for øvrig et negativt tegn, da det indikerer svakere vekstutsikter. Når det er sagt, alle fremtidige kontantstrømmer blir også mer verdt når rente faller, det er derfor gjør vekstaksjene det relativt sett bra i et slikt scenario.

Dominos Pizza (+14,6%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen etter å ha levert sterke tall for 2. kvartal. Texas Instrument derimot, endte på bunn med et fall på 5,3 prosent etter å ha skuffet investorene med svake tall.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt fredag morgen.

De asiatiske børsene endte ned fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Det var kun en av ti delsektorer som endte dagen i pluss. Mao. var nedgangen i Asia relativt bred. Det skal for øvrig sies at de asiatiske børsene har levd sitt eget liv i 2021, dvs. ikke gått i takt med de amerikanske og europeiske. Normalt sett går børsene i de ulike regionen i verden i takt, men ikke i de to siste årene. Dette skyldes hovedsakelig at covid-19 pandemien har rammet verden svært ulikt. Mens Asia med Kina i spissen klarte seg vesentlig bedre enn Europa og USA i 2020, har situasjonen snudd i 2021.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 73,5 dollar per fat, opp 1 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,85, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,28 og 1,92 prosent.

Oljeprisen har klatret godt opp på 70-tallet igjen etter å ha vært handlet så lavt som 68 dollar tidligere i uken. Oljeaksjene har naturlig nok gjort det sterkt de siste dagene som en følge av dette. Det skal sies at usikkerheten i markedet har økt den senere tid grunnet stigende smittetall flere steder i verden. Oljetilbudet derimot, er fremdeles ventet å forbli lavere enn etterspørselen de neste månedene, takket være OPEC landenes evne til å holde produksjonen i sjakk på kort og mellomlang sikt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer