Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente etter storstilt gevinstsikring i går. Retningsløst i Asia i natt

Generell gevinstsikring bidro til børsfall verden over torsdag, inkludert i USA. Oljerelaterte selskaper ledet an på nedsiden, deriblant Apache (-5,7%), Devon Energy (-5,5%) og Occidental Petroleum (-5,4%)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

Generell gevinstsikring bidro til børsfall verden over torsdag, inkludert i USA. Oljerelaterte selskaper ledet an på nedsiden, deriblant Apache (-5,7%), Devon Energy (-5,5%) og Occidental Petroleum (-5,4%). Når det er sagt, dette er selskaper som har steget betydelig de siste månedene på stigende oljepris og forventninger om økte vekstimpulser i verdensøkonomien. Retail kjempen Walmart (-6,5%) falt også kraftig i går, dog dette skyldes hovedsakelig svake Q4-tall. USAs nye finansminister,

Janet Yellen (tidligere sjef for Fed), gjentok i går viktigheten av å stimulere økonomien fremover gitt den høye arbeidsledigheten. Det skal også sies at de ekstreme stimulansetiltakene vil med stor sannsynlighet presse inflasjonen opp på kort sikt og dermed også markedsrentene. Høyere markedsrenter er isolert sett, negativt for aksjemarkedet, mens spesielt for selskaper som vokser mye. Dette er årsaken til at sykliske selskaper har gjort det relativt bra den senere tid.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,3 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en retningsløs avslutning på børsuken i Asia fredag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. De kinesiske børsene klarte seg for øvrig best, mens Australia endte på bunn etter at tallene for landets detaljhandel kom inn på den svake siden. Det generelle nyhetsbildet inneholdt lite nytt. Mao. var det lite for investorene å ta tak i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,3 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,45, mens 30-års renten i USA ligger på 2,09 prosent.

Oljeprisen har droppet to dollar det siste døgnet, og er dermed tilbake på nivåene vi hadde før USAs viktigste oljestat Texas, ble rammet av kuldesjokk. Det skal sies at oljeprisendringer som er kortsiktige av natur slik som denne, har liten påvirkningskraft på investorene. Mao. er det ikke sikkert oljeaksjen vil tynges spesielt mye i dag.

Lyttetips

#pengepodden – Q&A med Kristian Røkke i Aker Horizons og ledelsen i Pexip

Lær mer om Entra, et av nrdens største eiendomsselskaper

Investorpresentasjon og Q&A med Entra

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer