Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Eiendomskjempen China Evergrande tynget Asia i Natt. Oljeprisen i fokus

Den vaklende kinesiske eiendomskjempen China Evergrande ble suspendert på Hong Kong Børsen i natt i påvente av nyheter, noe som skapte frykt blant investorene i Asia.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene steg fredag, dermed ble det en positiv start på oktober måned. I september derimot, gikk det stikk motsatt da de fleste børsene i verden, med unntak av Oslo Børs, falt tungt. Investorene forbereder seg nå på et skred av selskapsresultater gitt at 3. kvartal nå er avsluttet. Hvorvidt selskapene vil overraske på den positive sidene eller ikke, vil mest sannsynlig være avgjørende for den videre utviklingen i aksjekursene. Dow Jones, S&P 500 og NASDAQ Composite er opp respektable 12, 16 -og 13 prosent i 2021, men mye kan skje de siste tre månedene. Børsene i Europa er for øvrig opp minst like mye som i USA.

CF Industries (+9,5%), Penn National Gaming (+8,5%) og Merck & Co (+8,4%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Moderna (-11,4%), Regeneron Pharmaceuticals (-5,7%) og Kroger (-3,2%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,8 prosent i snitt mandag morgen.

Den vaklende kinesiske eiendomskjempen China Evergrande ble suspendert på Hong Kong Børsen i natt i påvente av nyheter, noe som skapte frykt blant investorene i Asia. Hang Seng indeksen endte ned over to prosent, mens Nikkei 225 falt over en prosent. Mao. er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Børsene i Kina og Korea var for øvrig stengt mandag, dermed slapp investorene i disse landene å bekymre seg for usikkerheten i markedet. Fasinerende nok var den kinesiske og koreanske børsen også stengt da Evergrande “veltet” børsene for nøyaktig to uker siden. Uansett, nyhetsbildet i Asia vil preges av Evergrande også denne uken.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79,1 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,63, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,47 og 2,05 prosent.

I dag er det duket for nytt toppmøte i OPEC+ (OPEC landene og Russland), der nye produksjonskvoter skal bestemmes. Det ligger i kortene at partene vil øke produksjonen med minst 400 000 fat om dagen gitt den siste tids tilstramming i olje -og gass markedet. Det kan nevnes at markedet for tankfrakt har tatt seg kraftig opp de siste ukene, noe som kan være et tegn på mer olje er på vei ut fra Midtøsten og Russland. En fat nordsjø olje koster nå 79 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen handles til 57 dollar.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Marcus
Marcus
04.10.2021 08:15

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag???

Ellers som vanlig super sammendrag, takk!