Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Blandet i Asia i natt. Oljeprisen i fokus

Børsene i Asia gikk i ulike retninger mandag, dermed er det ingen naturlig drahjelp å får fra den regionen i dag. Shanghai CSI 300 steg for øvrig en halv prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. Selskaper i fokus; ASSA B, GETI B, AMBU B

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt fredag.

Sterke kvartalsrapporter og oppløftende makrotall bidro til børsoppgang i USA i forrige uke. Når det er sagt, NASDAQ indeksen, med sine mange tek-aksjer, ledet an, slik den har gjort de siste månedene. En ny smittebølge skyller over verden i disse dager, noe som har gjort de sykliske aksjen mindre attraktive på kort sikt. Dvs. det ligger i kortene at veksten i verdensøkonomien vil påvirkes negativt så lenge smittesituasjonen er som den er.

Intuit (+10,1%), Micron Technology (+7,8%) og Enphase Energy (+5,2%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Devon Energy (-6,3%), Discovery (-5,9%) og Hess (-5,8%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er uendret (i snitt) mandag morgen.

Børsene i Asia gikk i ulike retninger mandag, dermed er det ingen naturlig drahjelp å får fra den regionen i dag. Hang Seng indeksen i Hong Kong, falt 0,6 prosent, mens kinesiske Shanghai CSI 300 steg en halv prosent. Hovedindeksen i Sør Korea (KOSPI) gjorde det best med en oppgang på over en prosent, takket være solid oppgang for Samsung Electronics. Olje aksjene ble for øvrig de store taperne i Asia, slik de også ble i USA og Europa fredag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 78,7 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,91, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,56 og 1,92 prosent.

Oljeprisen snudde brått fredag, etter at statsministeren i Japan hintet om at de, sammen med USA og andre land, kan komme til å tappe av sine oljereserver for å dempe prisutviklingen. Det er for øvrig ingen langsiktig løsning for disse landene å tappe av sine strategiske reserver. Høye smittetall har også bidratt til lavere oljepriser den senere tid. Et fat nordsjø olje handles nå på de laveste nivåene på to måneder

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer