Gå til hovedinnhold

Oppdatering fra Targovax

Sist uke så oppdaterte både Targovax og BerGenBio markedet med resultater fra sine pågående studier. Begge aksjene steg flere prosent på sine meldinger og har falt noe tilbake i ettertid. Etter å ha kikket på resultatene de la frem så er jeg optimistisk for veien videre i begge selskapene.

Denne uken skal vi kikke nærmere på Targovax sin melding, før vi neste uke ser på hva BerGenBio presenterte på WCLC.

Targovax ser respons i kreftstudie

Targovax har to platformer;

  1. TG-platformen hvor man forsøker å vaksinere pasienter mot kreftdrivende mutasjoner i ras-proteinet ved hjelp av peptider.
  2. ONCOS-platformen hvor man ved hjelp av virus forsøker å få pasientens immunforsvar til å angripe kreften.

ONCOS-102, et virus mot føflekkreft som er resistent mot immunterapi

Nylig meldte Targovax at de nå har sett respons i en pasient med føflekkreft etter at de behandlet med ONCOS-102, et virus fra ONCOS-platformen. Denne studien var laget som et Proof-of-Concept (PoC) studie, hvor man kan undersøke spesifikke spørsmål. Studien har faktisk flere spørsmål som skal besvares, eller outcome measures, som de også kalles. Hvis du er nysgjerrig på outcome measures for denne studien så kan du finne dem på ClinicalTrials.gov sine sider. Der kan du se at sikkerhet står oppført som primary measure. Altså at ONCOS-102 var en trygg og sikker behandling og gi til pasienter var det viktigste å belyse på dette tidspunktet.

En av pasientene hadde i over ett år blitt behandlet med en immunterapi som heter keytruda før denne behandlingen sluttet å virke og kreften begynte å vokse igjen. Denne pasienten kan sies å være refraktær mot keytruda, altså behandlingen virker ikke lenger. Etter behandling med ONCOS-102 ble pasienten igjen behandlet med keytruda, og denne gangen virket keytruda igjen, mest sannsynlig takket være ONCOS-102.

Så er det noen som sier: “1 CR, men 5 PD er ikke såååå imponerende”.

Vel her kommer konkurransen så døm selv.

Targovax konkurrerer mot 22% ORR

Det er sant at en ORR på ca 17% ikke er det beste som finnes, spesielt med tanke på at kreften fortsatte å vokse i de 5 andre pasientene. Men dette er en vanskelig gruppe pasienter å behandle. En av Targovax sine største konkurrenter i dette feltet, Checkmate Pharmaceuticals, melder om 22% ORR i en sammenliknbar gruppe. Dette er resultater som ble tatt generelt godt i mot.

Targovax håper å øke repons ved å øke dosen

Så hva kan være Targovax sin fordel om noen andre allerede har vist bedre respons?  Som jeg skrev innledningsvis så var denne studien ment som en PoC-studie. Sikkerheten var veldig bra og selskapet har allerede meldt at de nå vil øke dosen i håp om at de kan se en bedre effekt i de resterende pasientene. Selskapet har tidligere meldt at de har sett en økning i immunaktiviteten hos pasientene som har mottatt ONCOS-102. Hvis økt dose fører til økt immunaktivitet som fører til økt responsrate så er det plutselig ikke så langt opp til 22% ORR som akkurat nå anses som resultatene å slå. Dette anser jeg som et viktig punkt!

Derfor syns jeg disse resultatene ser lovende ut for Targovax sin vei videre.

Disclosure: Jeg er har selv aksjer i Targovax som nevnes i innlegget. Du kan hele tiden følge mine investeringer på Shareville. Synspunktene jeg kommer med her er mine egne og jeg mottar ikke noe form for kompensasjon fra selskapene jeg nevner. Dette skal heller ikke anses som investeringanbefalinger og vær klar over risikoen som kan fremkomme av å investere i aksjer som blir nevnt. Du kan også følge meg på twitter @larsmkn

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
22.11.2018 13:40

Takk for fin info 😀

Gjest
Gjest
01.10.2018 09:33

Veldig flott at personer som Lars med stor faglig innsikt tar seg tid til å skrive om biotek-selskaper på en forståelig måte for den jevnlige investor uten særlig faglig innsikt! Blir spennende å lese om Bgbio neste gang!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
06.10.2018 16:04

Takk, det er veldig hyggelig å høre, og gir masse motivasjon til å fortsette å blogge om bransjen! 🙂