Oppdatering 15.44: Spreadtrade, olje og Apple!

På spreadtrades er det ofte den ene leggen som er mer interessant enn den andre. Formålet er dog å gjøre et veddemål og vaske bort markedsrisikoen, og det gjør man kun ved putte på en hedge. På fredag lekte jeg med tanken om en long Norwegian, og short markedet eller Statoil trade. Åpenbart var det Norwegian som var den attraktive posisjonen, men ved å shorte markedet i samme slengen vil man beskytte seg mot generell nedgang. NAS dro seg opp til 270 kroner i dag, og her får man betalt for å kjøpe dipper hver eneste gang. Det er faktisk surrealistisk å tenke på at Finnair blåste ut en post på 400 millioner på 247 kroner i dag tidlig. Det er 8.5% under toppnoterting i dag, men hva er vel 34 millioner kroner i tapt kursfortjeneste for et flott flyselskap som Finnair.

Yara faller tilbake, og det er tydelig at kontrareaksjonen lar vente på seg. Ofte ser vi at aksjen skyter en helt annen vei enn konsensus på morgenen, men i dag er det få lyspunkt. Her er det ingen grunn til å spille helt enda.

OPPDATERING kl 15.44: Enskilda gjorde nedsalget til Finnair. og plasserte aksjer for 400 millioner på 247 kroner i NAS i dag tidlig. Morsomt å se at de snart har solgt 100.000 aksjer på 268 kroner i snitt. Det er sikkert noen kunder som flipper aksjene rett ut igjen, og differansen er nesten 2 millioner kroner. Grei avkastning fra kl 09.00 til 15.30 på en mandag, spesielt med tanke på at oppgjøret for det initielle kjøpet ikke har blitt trukket enda. Det er vel bare å kreditere nettoen tenker jeg.

Før man begynner å bli bullish til oljeprisen er det greit å få med seg at vi fortsatt er under nivået fra forrige mandag. Ingen av de toneangivende oljeaksjene (STL, PGS, AKSO, SUBC) er heller over kursene de startet forrige på. I mine øyne ser det ut til at det er altfor tidlig å lete etter noen bunn i sektoren, ettersom ingen store penger plukker opp aksjene enda. Det virker som aktørene bare venter på neste legg ned.

I morgen legger Apple frem tall, og det kan være første kvartal med nedgang i bunnlinjen siden 2003. Fjorten analytikere har nedgradert aksjen de siste fire ukene, og nå begynner værst tenkelig scenario å bli priset inn. Utfrodringen med nye banebrytende produkter, hard konkurranse i kjernemarkedene og nyheter fra undeleverandører om at bestillingene har minsket, er allerede kjent. Det er ikke ofte jeg lurer på om man skal kjøpe aksjer i forkant av en kvartalspresentasjon, men nå er det så mye negativitet rundt aksjen, som tidligere alltid har overrasket på oppsiden, at det kanskje kan være verdt et forsøk.

Hvis man gjør det, husk å ta en halv eller en tredels normal posisjon, slik at skaden ikke blir så stor hvis aksjen deiser ned 10% på forferdelige tall. Eneste grunnen til at det kan være fristende er som sagt at det kun har vært negative kommentarer og tanker rundt aksjen de siste tre månedene. Da bør de fleste ha fått redusert eksponeringen sin deretter, og mange finner seg plutselig underinvestert hvis bildet ikke er like svart som forventet. Den handler nå $394-395

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
22.04.2013 14:43

Hei
Hva tror du om markedet litt fremover? Trodde vi skulle få en litt kraftigere korreksjon nå, men var bare en liten dipp.

Gjest
Gjest
22.04.2013 20:37

Er ikke risk/reward ved å kjøpe en aksje før kvartalsrapport ganske 50/50? Er det derfor du ikke liker å sitte eksponert over rapportering?

Synes mange ganger at små avvik fra forventninger enten på oppsiden eller nedsiden får store utslag.