OPPDATERING kl 16.06: NAUR og arbeidsledigheten.

OPPDATERING kl 14.39: Jobless claims falt til laveste nivå siden januar 2008. Sterke tall som løfter børsen. Legg merke til hvordan markedet stiger på gode nyheter (Googletall), men faller ikke på dårlige (Appletallene). Det er et klassisk bullmarked tegn, og er kilde til frustrasjon hos shorterne. Lavere arbeidsledighet betyr at vi nærmer oss renteoppgang, og det er veldig bullisk aksjer. Du vil eie egenkapital og ikke obligasjoner når rentekurven stiger. Strømmen av penger som må bytte aktivaklasser kan bli voldsom.

NAUR skal hente penger; Over 2 milliarder kroner i kombinert gjeld og aksjekapital. Det lå i kortene lenge at de trengte en ytterligere finansiering før det løsnet, men jeg liker ikke formuleringene til finanssjefen. De henter penger på grunn av “cost overruns” og “higher operating costs”. Har de dårlig kostnadsdisiplin? regnet feil i forkant av prosjektet? Uansett ikke gode nyheter.

OPPDATERING kl 16.06: På en vanlig dag omsettes det 20 millioner Appleaksjer, men i dag har det gått 15 millioner den første halvtimen. Aksjen får juling, men på et tidspunkt er den et kjøp. De kommer med flere nylanseringer i år, og selger man aksjere her nede, spekulerer du i at de bommer fullstendig. $460 kan være et godt utgangspunkt for å ta en tredel av ønsket posisjon. Vent til tidlig neste uke med å jobbe inn resten. Voldsomme bevegelser påkrever høyere aktsomhet.

NAUR får helslakt, og det før prisen på emisjonen er satt. Det er selvfølgelig en tragedie for de som eier aksjer der, men risikoen i aksjen minsker for hver krone de klarer å hente inn. I mine øyne er det attraktivt for nye penger å kjøpe aksjer på lave 2 kroner. Det kommer ikke ytterligere “bad news” etter en slik storemisjon, og jeg mener derfor at sannsynligheten for gode nyheter rundt skipninger av jern malm, kan fungere som en trigger for aksjen.

DNB traden går ut i nøytral, mens Norwegian gav 10 kroner til den årvåkne.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer