Oppdatering kl 18.14: Oslo Børs fortsetter til ny årsbeste!

OPPDATERING Kl 14.12: Oslo Børs Holding ASA er opp 3% på to dager, og økt volum sammen med høyere nivåer på indeksen, gjør at inntjeningen vil stige. Det er mange som ikke handler unoterte aksjer, av forståelige grunner, men det er kun en meningsløs avgjørelse fra finansdepartementet som gjorde at holdingselskapet ikke fikk børsnotere seg før jul. Jeg tror likviditeten i aksjen også vil øke ettersom handelsvolumet plukker seg opp mot våren.

Katastrofen i NAUR er fullendt, og spekulasjonene rundt lav emisjonskurs ser ut til å bli en realitet, dessverre. Store aksjonærer kaster kortene. I går var det Fondsfinans Kapitalforvaltning, og i dag er det en luring hos Enskilda som presser ut aksjer. Aksjeteknisk, i forhold til nivået og trykking av nye aksjer er en ting, men har det skjedd en negativ utvikling fundamentalt? Er det ikke nærmere stor produksjon? Man skal aldri gi opp en aksje i hat og fortvilelse, for det gir andre muligheten til å plukke opp noe for en billig penge. Jeg ser at flere kursmål har blitt nedjustert, men ligger fra 2.50 kroner til 3. Goldman Sachs har sagt 1 krone, men alt er avhengig av tilbud og etterspørsel i markedet. Det positive er at volumet er høyt, slik at de som vil selge får solgt, og da er vi nærmere et sted der aksjen blir attraktiv for nye aktører igjen.

Les Anders Skar sine kommentarer om NAUR hos E24. Og husk at du kan høre selskapet fortelle om situasjonen på bedrifstpresentasjon hos Nordnet den 19. Februar.

Merkelig at YARA er ned, til tross for omvendt PW fra Agrium. De løftet estimatene med 15%, og det burde telle positivt for andre gjødselaktører. Ureaprisen ble gjort på $405 i går. Det er sterkt.

OPPDATERING kl 18.14: Null kjærlighet for Apple i dag heller. Aksjen faller videre til $441. Under slike sterke reprisinger er det viktig å la aksjen surre seg ferdig før man spiller helt. Kjøpte man en tredjedels post på 460, kan man plukke inn mer på mandag eller tirsdag. Selskapet må ikke sammenlignes med f.eks NAUR, bunnen har ikke gått ut av Apple; Det er fortsatt verdens sterkeste merkenavn. Aksjen handler som om salget av produktene har stoppet opp, noe som ikke er tilfellet. Slike teknologiselskaper er avhengig av nyskapning og nye produkter hvert eneste år, om ikke oftere. Hovedpoenget er at de fortsatt har verdens råeste utviklingsavdeling, og sannsynligheten for at de kommer med ytterligere blockbusters de neste årene er større enn at de gjør noe så uamerikansk å legge seg på sofaen og sutte på tommeltottene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer