OPPDATERING kl 15.51: Låneveksten øker!

OPPDATERING kl 13.53: Bank of America rapporterte tall som var bedre enn ventet, og låneveksten til boligformål viste den sterkeste økningen på 10 kvartaler. Hovedrisikoen for banker er og skal være, utlån til bolig. Det er den desidert største posten, og den som de misbrukte frem til 2008. Betaler folk avdragene sine, eller boligene stiger i verdi, så er risikoen for banken liten. Nå ser vi en klar forbedring i bankenes soliditet og inntjening, basert på at boligmarkedet stiger. Dette er også grunnen til at de fleste analytikere anbefaler banksektoren i 2013. DNB er opp 10% i Januar!

Tar man bort bankrisiko, lurer jeg fælt på hva som skal sende totalmarkedet i en ny dødspiral! Oljeprisen er på nivåer der selskapene i sektorene fortsatt tjener gode penger. Råvarer er på vei opp igjen, ettersom veksttakten i Kina øker, og hvem snakker om statsgjeld i Europa når rentene i utsatte land faller?

Lakseprisen er ventet opp ytterligere en krone til 35 kr kiloen denne uken. Marine Harvest fikk seg et løft i dag tidlig, og de dårlige produksjonstallene fra Canada og Chile de la frem i går, blir fort glemt.

OPPDATERING kl 15.51: Initial claims, som er nye arbeidsledige, falt til laveste notering siden 2008. Det er godt nytt, og kan være tegn på et bedre arbeidsmarked. Denne grafen viser utviklingen siden 2008:

Under 350.000 arbeidssøkende, er vi tilbake til nivået i 2007, når det kokte i økonomien! Er det nå man skal være short aksjer? sitte på sidelinjen?

For sikkerhetsskyld ønsker Kinesiske myndigheter å lansere et nytt aggresivt infrastruktur program, som skal gi større vekst i år. De har heller ingen inflasjon, og dermed er verktøykassen til politikerne større.

EMGS skyter fart etter at de meldte om et “letter of intent” på en stor 3d undersøkelse i Asia. Aksjen var i 14 kroner ved nyttår, men bryter opp av 11 kroner nå. Kontrakten i Asia gjelder ut 2013. Det kan bety bedre visibilitet og høyere aksjekurs!

I følge en tidligere fiskeanalytiker, har det ikke blitt registrert en bedre start på lakseåret siden 1993 (med unntak av 2011). -> MHG

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer