Oppdatering kl 16.36: Lyset i enden av tunnelen!

OPPDATERING kl 12.45: Spotprisen på jern malm ligger på $153, der toppen de siste 15 månedene er $158. Det har vært en marginal nedgang, men merk at vi ligger tett opp til høyeste notering. I slike markeder skal det ikke mye til å stige brått hvis først ubalansen er til stede. Jeg mener fortsatt NAUR er en kjøpskandidat her.

Det tok fire og en halv handelsdag for REC å falle fra 1.37 til 1.04. – It’s not for the faint hearted. I tillegg har volumet falt, og det kan skape problemer for de som ble overivrige på vei opp.

På mandag skrev jeg om Norwegian, og den fantastiske oppturen fra sommeren. Problemstillingen jeg la frem, var at aksjen kunne toppe ut når langdistanseflyene ble levert. Utflatingen skjedde ikke på leveransetidspunktet, men på grunn av tekniske problemer med flytypen, noe som har fått investorene til å tenke seg om to ganger før de kjøper aksjen på et historisk høyt nivå.

Goldman Sachs er ute med en råvarerapport (Metals & Mining) i dag, der de setter Norsk Hydro på “conviction sell” listen og Boliden på “conviction buy”. De er negative til aluminium, og mener NHY er for høyt priset. Historisk sett har selskapet handlet på PE 5.5, men nå går aksjen for PE 9.3 målt mot 2013 estimatene. Det er for høyt. Jeg liker hverken selskapet eller sektoren, men innser at aksjen ikke kommer til å falle hvis Kina storyen fortsetter i år.

For Boliden, venter de en effekt av lavere selskapsskatt i Sverige, samt potensielle gode nyheter for kobbergruven Aitik. Goldman ser en oppside på 21% fra dagens kurs.

OPPDATERING kl 16.36: Oslo Børs kom tilbake som et skudd, etter friske tall fra Goldman Sachs og JP Morgan. Selger du deg ut av markedet nå, eller går short, vedder du på dårlige tall fra Morgan Stanley og Bank of America. Hvorfor skal de gjøre det svakere enn bankene som la frem tall i dag? som viste økende inntekter som følge av sterkt obligasjonsmarkedet og trades på egen bok!

Nå er det forhåpentligvis ingen som bryr seg om det, men fordi sladderpressen er opplagsvinner i Norge, koster jeg på meg et par linjer om årets bonus. Total godtgjørelse for alle ansatte i Goldman Sachs stiger +10% fra 2011, og snittkompensasjonen er nå $399,000 per ansatt. Det et inkludert renholdsavdelingen og overbuljonterningpakkemesterassistentene.

Neste onsdag legger Apple frem tall, og nå har investorene lave forventninger. Aksjen har falt fra $700 til $500, og flere analytikere har nedjustert prismålene sine i etterkant. Hvis ikke selskapet snubler på presentasjonen neste uke, er bunnen inne. Jeg kom med spådommen på mandag, men måtte se aksjen ned 3% før den var opp igjen i dag. Det vil overrasket meg hvis aksjen ikke stiger inn mot kvartalstallene, eller i hvert fall stabiliserer seg i overkant av $500.

Denne artikkelen i Financial Times er verdt å lese. Saudi Arabia har kuttet oljeproduksjonen fra 9.7 mill fat til 9 millioner, på grunn av forandringer i sesongforbruket hos kundene. Det er færre vestlige land på topp 10 listen enn tidligere, og de var storbrukere av olje og oljefyring om vinteren. Nå er det vår og sommer som er den sterkeste perioden. Godt å vite hvis du investerer i oljeaksjer, for vinteren er snart over og da øker etterspørselen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer