Oppdatert kl 16.02: Hvor ble det av kjøpsmuligheten?

OPPDATERT kl 12.02: Markedet levner ikke mange sjanser til den underinvesterte! I hvert fall ikke i Norwegian, som strekker seg til ny høy på 173 kroner. Hvor mange var det som så en fullstendig reprising høyere i månedskifte September / Oktober og SAS bråket? Da kan du gi deg en velfortjent klapp på skulderen.

Boligmarkedet i USA gjør en rebound, og det har en betydelig “wealth effect” i den grad at privat forbruk skyter i været og investeringer i kapitalvarer som biler og nye boliger øker. Antall hus som er verdt mindre enn boliglånet heftet på bygget (såkalt “underwater”) falt med 4 millioner i fjor og forventes å falle med 4 millioner til i år. Tallet på toppen av boligkrisen var 12 millioner boliger, og således er dette enda et bevis på at prisene øker.

Jeg har tidligere skrevet om DCM, eller Derwent Capital Management, som bruker Twitter som en sentimentindikator for å trade aksjer. De lanserer nå en modell for privatinvestorer, der man kan abonnere på deres overvåkningsmaterialet. De har roboter som søker gjennom 350 millioner twittermeldinger, og lager så en oversikt over hva flokken mener, og når de skifter mening. Det kan selvfølgelig gi en god indikasjon på hvordan massen tolker ulike nyheter, og hvorvidt flertallet er positiv til en markedsbevegelse eller ikke. Personlig tror jeg man skal være contrarian på sentimentet. Man trenger at mange er bearish for at markedet kan gjøre en bevegelse opp. Når alle er bullish, vil kraften i rallyet svekke seg.

Songa melder om ytterligere verftskostnader for riggen trym i dag, på $40 millioner. Fra $165 mill til $205 mill. Jeg er ingen ekspert på driften av et riggselskap, men har ikke riggratene vært sterke i flere år nå? Songa har falt fra 36 kroner til 6.90 kroner på 2 år. Er det uflaks, eller har de rett og slett bommet? Blitt slaktet av uheldige finanseringsrunder?

Samtlige kommentarer i dag tidlig presiserer at ICA/Norgesgruppen dealen er negativ for Orkla, og aksjen er kun ned -0.6%. Tydelig at de største forvalterne og traderne i aksjemarkedet ikke deler pessimismen til analytikerne.

OPPDATERT kl 16.02: Da ser det ut til at vi fikk noen røde kurser å respondere på i ettermiddag, og en av min favoritter er jern malm produsenten NAUR, som har falt -10% siden toppen på 7 kroner. Det kan ha sammenheng med at aksjen har løpt fra 4 kroner i Oktober måned. Hvis du tror på veksthistorien i Kina for 2013, kan dette være en fin anledning å kjøpe aksjen. 7 kroner kan bli utfordret igjen, hvis det kommer gode nyheter fra selskapet, jern malmprisen eller Kina. Tre ulike triggere som kan drive aksjen høyere. Ta halve i dag før stengetid og halvparten i morgen eller på torsdag. Tørrbulkratene er marginalt ned, og jeg ser Dryships får press på seg i New York. Det kan bety at vi er i en liten sell off på Kina relaterte aksjer, og da er det lurt å spre kjøpene ut over tid. Man skal aldri sette seg som mål å treffe bunnen eller toppen, fordi det er urealistiske mål. Bruk heller volumet til å redusere din egen risiko.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer