Oppdatering kl 22.30: GOOGLE + Menn vs. Kvinner!

OPPDATERING kl 12.07: Verizon og Johnson & Johnson kommer før børs, mens Google, IBM og TI kommer etter stengetid på Wall Street. Jeg er dessverre redd vi har 10 timer venting foran oss, gitt at ikke de to første gjør store utslag.

Markedet solgte av tidligere, da det gikk rykter om at sentralbanksjef i Tyskland Jens Weidmann hadde gått av. Det ble avvist, og markedet klatret tilbake til start. Kjedelig for de med tighte stoplosser, som kanskje ble fintet ut på en falsk melding.

Svenska Dagbladet har en artikkel om forskjellen på menn og kvinner i aksjemarkedet, der de peker på at kvinner er flinkest til å plukke vinnerne, mens menn er overrepresentert blant aksjene som har falt mest. Journalisten glemmer en viktig øvelse, og det er å se på ratioforholdet kvinner og menn i aksjemarkedet generelt. Hvis kvinner står for 20%, og menn for 80%, vil utvalget være forskjellig. La oss for øvelsen sin skyld si at kvinnegruppen består av flere passive sparere og gründere/styremedlemmer med aksjer i eget børsnotert selskap. Gruppen bestående av menn vil være en mye bredere samling, som vil inneholde daytradere, spekulanter, småsparere og selvfølgelig passive eiere i egne selskaper. Sammenligner du kvinnegruppen med riktig undergruppe innenfor “menn”, vil du kanskje få samme resultat. Personlig tror jeg terskelen for kvinner er høyere for å investere penger, noe som selvfølgelig er synd selv om det forbedres år for år. Det fører på den annen side til at investorkvaliteten kanskje er høyere, fordi forarbeidet er grundigere.

Jeg kommer med en oppdatering i kveld, etter at de viktigste tallene er ute. Inntil da får vi nyte at Yara er eneste aksje som står i mot selgerne akkurat nå.

OPPDATERING kl 16.11: I går skrev jeg om at det ikke nødvendigvis var et toppish tegn at mange var optimistiske til markedet. Nå har Bloomberg publisert en oversikt som viser investorenes syn på aksjemarkedet (1), eiendom(2) og råvarer (3). Jeg tror alle tre klassene kommer til å gjøre det bra i 2013, men allokeringsmessig kan råvarer gjøre det sterkere enn aksjer, men det avhenger av Kina.

Norwegian og DNB går inn på watchlisten min igjen, selv om jeg helst skulle sett kvartalstallene før inngang, blir det problematisk fordi de viktigte rapportene kommer sent i kveld. Kanskje man skulle tatt en halv post i Norwegian på 159-160 og en halv i DNB på 75,6 kroner. Blir det dårlig levering i kveld, kan man plukke inn resten i morgen tidlig på en rød åpning. Potensialet i DNB er på 2-3 kroner i det korte bilde, og i Norwegian ser jeg ingen grunn til at aksjen ikke skal tangere årsbeste på 170 kroner.

OPPDATERING kl 22.30: Ikke les overskriftene på Google. De tjente mer penger, men topplinjen var noe lavere. bla bla. Det spiller ingen rolle. Businessen er bunnsolid, og aksjen er opp +5% i etterbørshandelen. Det drar teknologindeksen opp 0.61%, og betyr positive futures i morgen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer