Oppdatering kl 11.40: Nedskalering!

En av de flotteste områdene og kontorlokalene i Osloområdet ligger på Oxenøen, som er en utstikker fra Fornebu. Der hadde Norske Skog sitt hovedkvarter på 14.000 kvm2. De har nå flyttet til Skøyen og 1.200 kvm2. De tror kanskje ikke lenger at papir kommer tilbake, når Ipads og smarttelefoner går av moten.

RCL fortsetter oppturen. Det er gode forbrukstall fra USA, og ikke minst den fallende arbeidsledigheten, som gjør at denne store konsumaksjen stiger. Husk at aksjen var i 280 kroner for to år siden. Aksjeindeksene er høyere enn på det tidspunktet, og hvorfor skal RCL henge etter?

Fondsfinans er fortsatt positive til Norwegian, og skriver i dag at “It’s time to go longer” (ordspill på å gå long aksjer, men også langdistanse for selskapet. morsom analytiker), og har et prismål på 225 kroner. De skriver at 787 er Boeing sitt problem, og ikke Norwegian. Satsningen på langdistanse i år vil uansett bidra 5 kroner negativt per aksje på driften, og således utsetter de bare en kostnad. Det er vanskelig å ikke være enig, og jeg hater å være negativ, men jeg tror analytikeren undervurderer støy rundt flytting og oljeprisen. Når det er sagt, har jeg tatt feil på retningen tidligere, og kommer sikkert til å få feil her igjen. NAS har vært en suksesshistorie så langt!

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer