Oppdatering

Ikke overraskende stiger Songa Offshore nesten 30% i dag, men har 10% igjen til budkursen. Det betyr at dealen handler med en discount, noe som er vanlig når brikkene ikke er hundre prosent på plass. Fondene som nå kjøper aksjer, driver med noe som heter “risk-arbitrage”, som er å trade oddsene for at slike dealer går igjennom. Husk at de kjøper 10 slike dealer om dagen over hele verden, og således får en fin diversifisering, kontra en som setter alle pengene sine på at akkurat denne dealen ender i champagne. Faller budet, faller Songa.

Axactor fortsetter oppturen og Endre Rangnes, CEO i AXA, uttaler til pressen at de nå kan kjøpe porteføljer med 80% belåning i stedet for 35% belåning. Det er vel og bra i en økonomi som er sterk, da betalingsevnen er høy, men hvis det snur så er det verdt å vite Axactor påtar seg nå en mye høyere risiko enn tidligere. Bånn gass i gjeldsbransjen!

Dagens Industri følger opp artikkelen sin med overskriften: Facbooks Blocket-dödare sänker Schibsted på Börsen! Ledelsen i Schibsted hevder de har forberedt seg på Facebook sitt inntog, og enkelte analytikere men selskapet ikke får konkurranse på høymarginbusinessen som jobb, bil og rekruttering. Det er vel bare spørsmål om tid. Nedgangen på 6% i dag tyder vel på at investorene ikke var like forberedt som Schibstedledelsen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer