Gå til hovedinnhold

Oppang i vente etter gårsdagens fall. Positivt driv på Asia børsene i Natt. Oljeprisen i fokus

Ni av ti delsektorer steg i Asia i natt, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. Nikkei 225, som steg over en prosent tirsdag, steg nye 1,1 prosent onsdag.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene endte relativt flatt tirsdag, dermed ble det ingen store bevegelser på den siste handelsdagen i August. For måneden som helhet derimot, ble det ny solid børsoppgang. S&P 500 indeksen steg hele 2,9% i August, mens NASDAQ Composite og Dow Jones Industrial Average endte opp henholdsvis 4 -og 1,2 prosent.

Høsten står nå for tur, noe som historisk sett har betydd økt volatilitet på verdens børser. Hvorvidt det blir tilfellet denne gangen, gjenstår å se. Stemningen blant investorene har vært svært god til når i år (2-sifret oppgang på de fleste av verdens børser), men dette kan raskt endre seg dersom nyhetsbildet skulle snu.

APA (+4,4%), Walgreens Boots Alliance (+4,4%) og Discovery (+3,6%) var toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Wells Fargo (-5,6%), NXP Semiconductor (-5,5%) og Kansas City Southern (-4,4%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1 prosent i snitt onsdag morgen.

Ni av ti delsektorer steg i Asia i natt, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. Nikkei 225, som steg over en prosent tirsdag, steg nye 1,1 prosent onsdag. I Kina derimot, har utviklingen vært mer variabel den senere tid grunnet myndighetenes ambisjon om innføring av strenge reguleringer av teknologisektor. Når det er sagt, de store børsindeksene i Kina steg også i natt, til tross for meldinger om svake makrotall. De viktige PMI tallene kom inn under 50-nivået i August måned, noe som indikerer lavere vekst i økonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,1 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,7, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,33 og 1,94 prosent.

Høyere oljepris kan tenkes å hjelpe Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oljeprisen var for øvrig høyere tidligere i uken, men det skyldes hovedsakelig kontrakts rullering, dvs. teknikaliteter (oljekontraktene for oktober løp ut i går). I dag er fokuset i markedet rettet mot OPECs som avholder sitt månedlige møte. Det er ventet at medlemslandene i OPEC, sammen med Russland, vil beslutte å øke den daglige produksjonen med 400 000 fat, i tråd med det som tidligere er kommunisert.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer