Opera ned etter kvartalstall på rød Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

23-Nov-2017

  • Oslo ned 0,6%
  • Brent $63/fat
  • Opera med svak Q4-guiding
  • Laksesektoren faller tilbake

OSLO, 23 nov (Reuters) – Oslo Børs følger utenlandske markedet ned i tidlig handel torsdag, tynget av nedgang i flere tunge oljerelaterte aksjer og svak utvikling i laksesektoren.

Hovedindeksen faller 0,6 prosent til 802,6 poeng etter to timers handel, mens nordsjøoljen til samme tid handles ned 40 cent fra start til 63 dollar fatet, tilnærmet likt som ved stengetid i Oslo onsdag.

Opera SoftwareOPERA.OL er blant de svakeste aksjene på hovedindeksen så langt med en nedgang på 5 prosent til 22,6 kroner aksjen etter å ha levert sine kvartalstall torsdag morgen.

Inntektene falt med 20 prosent i tredje kvartal mot samme periode året før og endte på 108,7 millioner dollar, svakere enn analytikernes forventede 114 millioner dollar.

Selskapet selv forklarer nedgangen med skuffende inntekter fra Adcolony og guider samtidig for svakere inntekter fra den kanten også i fjerde kvartal.

Meglerhuset Norne Securities konstaterer i en oppdatering at estimatene nå skal ned.

“Selv om fjerde kvartal vanligvis er vesentlig sterkere enn de andre kvartalene når det kommer til inntekter, så venter man nå en litt annen situasjon.”

Adcolony, som tjener sine penger fra mobilannonser, har vanligvis gjort det best i fjerde kvartal, hovedsakelig på grunn av økt annonsevolum inn mot jul. Mye tyder nå på at den effekten ikke vil vise seg i år.

“Både inntekter og justert EBITDA guides flatt for Adcolony i fjerde kvartal og vi kommer derfor til å gjøre en vesentlig nedjustering av våre estimater for fjerde kvartal etter dette”, konstaterer Norne.

Lakseaksjene svømmer også motstrøms torsdag med en bred nedgang for hele sektoren på Oslo Børs. Marine HarvestMHG.OL, LerøyLSG.OL og SalmarSALM.OL faller alle rundt 1 prosent.

Tall fra Fish Pool viser at prisene er under press og legger seg rundt 45 kroner for denne uken, ned 5-6 kroner fra forrige uke, men samtidig på nivå med det som ble forventet på fredag.

Volumstatistikken viser en økning på rundt 10 prosent de siste ukene sammenlignet med samme periode i fjor, og høyere volum ventes også fremover.

Kontraktsprisene ligger fortsatt langt over spotprisene med 56,47 for fjerde kvartal, mens prisene for 2018 ligger rett i underkant av 57 kroner, ifølge data fra Fish Pool.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de aller fleste aktører i laksemarkedet kjører brorparten av volumet i spotmarkedet.

(Reporting by Joachim Dagenborg and Ole Petter Skonnord, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer