Gå til hovedinnhold

Oljesmurt oppgang blant Private Banking-kunder

Til tross for en meget sterk oljepris og en kursoppgang på over 30 % i år, vekter private banking-kunder seg ned i Equinor. Etter en måned med kursoppgang både på Oslo Børs og i oljeprisen, har kundene solgt Equinor for over 12 millioner i september.

Private banking kunder omsatte aksjer for 1,6 milliarder kroner i september, og det ble netto kjøpt aksjer for 16 millioner kroner. Subsea 7 troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, tett fulgt av DNO, som er kjøpt for over 15 millioner kroner.

– Med en oppgang i oljeprisen på nesten 7 % i september måned, ser vi at private banking-kunder fortsatt ser stor oppside i olje- og energiaksjer. Derimot er det interessant at kundene selger store tunge oljeaksjer som Equinor og Aker, og kjøper mindre energiaksjer som DNO og Seadrill.

«Big-oil» er ut

I tillegg til et stort nedsalg Equinor selger også private banking kunder TGS-NOPEC og Aker, som har hatt en eventyrlig kursoppgang så langt i år. Bank Norwegian, som er blitt tynget etter at finansdepartementet la frem forslag til et gjeldsregister, er fortsatt på topp blant de mest solgte aksjene.

I tillegg til at Equinor troner på toppen av salgslisten finner vi også Sparebank 1 SR-Bank, Bank Norwegian og Gjensidige forsikring. Vi ser en klar tendens til at privatpersoner tar gevinst i finansaksjer. Dette kan ikke tolkes som mistro mot sektoren i seg selv, men snarere enn sektorrotasjon, hvor de heller vil være eksponert for og ser større potensial i olje og energi som dominerer kjøpslisten.

Aksjestatistikk:

Mest kjøpte aksjer: Mest solgte aksjer:
Subsea 7 Equinor
DNO TGS-NOPEC Geophysical Company
Seadrill Norwegian Finans Holding
Aker BP Sparebank 1 SR-Bank
B2Holding NEL
Norsk Hydro Aker
Photocure Gjensidige Forsikring
DNB Nordic Nanovector
Golar LNG Limited Yara International
Schibsted ser. A Frontline

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer