Gå til hovedinnhold

Oljeprisen og byggevarer

Markedsutvikling

Mars har vært en turbulent måned både for oljeprisen og grønne ESG-aksjer. Oljeprisen steg kraftig i begynnelsen av måneden etter et droneangrep på et oljeraffineri i Saudi-Arabia, etterfulgt av en minikollaps. Siste del av mars ble oljeprisen svært påvirket av blokkeringen av Suezkanalen ved at containerskipet Ever Given hadde satt seg fast og blokkert all transport gjennom den viktige transportskanalen. Etter skipet løsnet og shippingtrafikken kunne fortsette, sank oljeprisen og avsluttet måneden på 62.98 dollar per fat. Kronen har også styrket seg jevnt mot euroen i løpet av mars og euroen bikket under 10 NOK for første gang på et år.

Porteføljen vår

Etter litt turbulens på børsen, ligger porteføljen vår med positiv avkastning på 0,18% den siste måneden og 25,84% siden oppstart av skoleduellen. De største bidragsyterne har vært Cadeler (+19%), Elkem (+18%) og MPC Container Ships (+37%). MPC Container Ships har levert spesielt gode resultater er 99,2% av flåten er under kontrakt og ratene er de høyeste på over 10 år. De aksjepostene som dro porteføljen ned igjen var blant annet Hexagon (-6%) og Aker (-8,2%) der vi er godt vektet og har totalt 34,9% av vår beholdning.

I mars gjorde vi få endringer på porteføljen, da den eneste endringen var å selge seg ut av Atlantic Sapphire, og heller kjøpe seg inn i Byggma da vi så en mulighet der. Byggma er et holdingselskap som er engasjert i produksjon og salg av byggevarer i Norden, for det meste sponplater. Selskapet har vært en rakett på børsen og har levert gode resultater som viser blant annet en økning i driftsinntekter på rundt 17% og fire ganger så høyt driftsresultat i fjerde kvartal 2020 sammenlignet med fjerde kvartal 2019. Til tross for nedstigninger og restriksjoner har Byggma opplevd god ordreinngang, økende etterspørsel og leveranser av byggevarer har gått som planlagt, som også virker lovende når vårsesongen som regel byr på store og små potensielle byggeprosjekter. Det blir også spennende å følge med på hvordan markedet vil utvikle seg fremover i påvente av et gjenåpnet samfunn.

Avslutningsvis vil vi som vanlig ønske alle gruppene i konkurransen lykke til videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer