Oljeprisen, AKSO og KID

De siste ukene har oljeprisen falt noe tilbake fra toppen på 70 dollar i slutten av januar. De amerikanske oljelagrene steg i februar, men riktignok noe mindre enn forventet, da det er vanlig med sesongmessig økning på denne tiden av året. Prispresset kan til dels forklares av økningen i den amerikanske skiferproduksjonen. Markedet forventer en videre økning, og estimatene har blitt oppjustert, noe som gir litt hodebry for OPEC. Det ser ut til at oljeprisen stabiliserer seg mellom 60 og 70 dollar, hvor kuttene til OPEC setter et gulv for prisen, mens den amerikanske skiferproduksjonen gir et tak. OPEC har vært flinke til å holde kuttene i avtalen, og Saudi Arabia har ekstra motivasjon for en høy oljepris med tanke på den planlagte børsnoteringen av Saudi Aramco, hvor de ønsker å selge 5% av selskapet. Videre ryktes det at børsnoteringen blir utsatt fra slutten av 2018, som var planen, til 2019. Vi har fortsatt god tro på oljesektoren, og Aker Solutions, Questerre og DNO som er våre posisjoner i sektoren.

Videre er rapporteringssesongen avsluttet for denne gang. Kursen til Aker Solutions har falt litt tilbake den siste tiden etter en god oppgangsperiode. De leverer over forventningene i Q4 på de fleste områder, og hadde en inntjeningsvekst på hele 1 mrd fra Q3 til Q4. De har også vist en svært god evne til å vinne kontrakter og bygge opp ordreboken. Økningen i oljeprisen har gjort at oljeselskapene igjen ser etter investeringer for å øke produksjonen, og alt tyder på at investeringene har bunnet ut for denne gang. Videre er AKSO posisjonert på et område i verdikjeden hvor vi forventer investeringene raskt kommer tilbake. Derfor mener vi mener AKSO er et godt spill på en opptur i oljeservice og subsea-segmentet, i tillegg til å være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Til slutt tar vi en kort oppsummering av Kid. Utviklingen i aksjekursen til Kid har skuffet litt så langt, men fundamentalt leverer de som forventet i Q4. De foreslår blant annet et utbytte som gir en solid direkteavkastning på ca 6 %, samt opprettholder den gode driften. Den økonomiske veksten fortsetter å se bra ut i Norge, en fordel for Kid da konsumet øker. Kronen har også styrket seg mot dollaren, og når Kid har 90% av kostnadene i dollar og alle inntekter i norske kroner, er det selvsagt positivt. Kid prises nå med en P/E i underkant av 11 for 2018, mot 15 for sammenlignbare selskaper. Dette i kombinasjon med Kids sterke markedsposisjon og gode drift, gjør at caset fortsatt er intakt, og den risikojusterte avkastningen ser bra ut.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer