Gå til hovedinnhold

Oljen og markedsutvikling

Porteføljen har fortsatt oppover i lik takt med hovedindeksen. Siden forrige innlegg fra oss har oljeprisen fortsatt å stige, men har svekket seg noe de siste dagene. Aker BP har gjennom hele konkurransen vært en del av porteføljen vår. Basert på antakelser om ytterligere økt oljepris, så ønsket vi å eksponere oss mer mot denne delen av markedet, og følgelig valgte vi å trekke inn BW Energy i porteføljen.

BWE

I tillegg til økende oljepris, så var det også andre triggere som gjorde at vi anså BW Energy som et godt tillegg i porteføljen. Det første vi anså som en mulig trigger var bekreftelse av Hibiscus feltet. Det foregikk i høst ny tolkning av seismikk, som tilsa at feltet kunne økes til 155m fat. Dette blir bekreftet i løpet av 2021, og vi ser derfor en trigger rundt denne bekreftelsen, forhåpentligvis i løpet av H1 2021. Den andre triggere vi så for oss var fullføringen av de siste to brønnen på Tortue fase 2 feltet. I tillegg så ser vi også en fremgang mot FID på Maromba-feltet, som også vil være en god trigger, da dette vil skape økt tro på kommersialitet i markedet.

Porteføljen vår

Som skrevet i innledningen så fortsatte porteføljen vår å stige i takt med hovedindeksen. Dette skyldes hovedsakelig, AkerBP, AqualisBraemar LOC, Borregaard og Hunter Group. Porteføljen består fremdeles hovedsakelig av gode selskaper som har levert positiv kontantstrøm over lengre tid. Vi har også noen selskaper som ikke har positiv kontantstrøm, men som har mulige triggere, dette inkluderer eksempelvis NOL.

Vi så også at Hunter Group sitt ekstraordinære utbytte på 1kr/aksjen ble gjennomført i forbindelse med salget av Hunter Saga. I etterkant av utbyttet har aksjen fortsatt steget, men ratene i tankmarkedet er fremdeles lave, noe vi håper kommer til å endre seg mot slutten av konkurransen.

Markedsutvikling

Går vi over på markedet, så var februar en god måned, og den gode trenden fortsatte inn i mars. Det har kommet ut positive makroøkonomiske nøkkeltall, og mange selskaper leverte over forventning på Q4 tallene sine, noe som bidro til denne trenden. Samtidig har de lange rentene steget markant uten å gi store utslag på den generelle verdsettelsen i markedet. Stigningen i de lange rentene kan ha vært en av de større triggerne som har ført til at flere av aksjene som ble notert på Euronext Growth, og andre aksjer som typisk kan kategoriseres som ESG/vekst-aksjer har falt kraftig. Fremover blir det spennende å se hvordan markedet utvikler seg i lys av åpningen av samfunnet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer